Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Ігор Жданов: поширена ЗМІ інформація про лижні змагання - провокація

На вимогу Мінмолодьспорту, представники Федерації лижного спорту надали публічні роз’яснення щодо проведення чемпіонату України з гірськолижного спорту. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов у своєму Facebook.

"На брифінгу було оприлюднено відео де чітко видно, що спортивна траса в нижній частині схилу ГЛСК «Красія» - перебувала в засніженому, задовільному стані. Присутній технічний делегат Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) надав висновок про придатність траси для проведення змагань та затвердив їх результати.

Як з'ясувалося, провокаційні фотографії, які гуляють соцмережами, були зроблені на верхній частині схилу через яку здійснювався підхід до спортивної траси. На тому малозасніженому відрізку жодних змагань не проводилося. У Федерації заявили, що медична служба не зафіксувала випадків отримання травм безпосередніми учасниками змагань. Також не було зафіксовано випадків пошкодження інвентарю учасниками змагань на нижній спортивній трасі, а не приватними особами, які в ці дні перебували на верхньому схилі.

Нижче приводжу відповідне відео та пояснення ФЛСУ.

Офіційна заява за результатами брифінгу першого віце-президента ФЛСУ Володимира Малежика та голови технічного комітету ФЛСУ Леоніда Тікуна

Чемпіонат України з гірськолижного спорту було заплановано на ГЛСК "Красія" з 6 по 9 березня 2016 року відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2016 рік. Чемпіонат відбувся згідно з регламентом Міжнародної лижної федерації FIS за особистої присутності технічного делегата FIS Казіміра Каженевскі. Технічний делегат Міжнародної федерації лижного спорту надав висновок про придатність траси для проведення змагань та затвердив їх результати.

Слід відзначити, що перенесення заходу в інше місце, зокрема ГК "Буковель", було технічно неможливим, оскільки у 2014 році завершилась дія міжнародного сертифікату відповідності трас курорту і, таким чином, станом на поточний момент проведення змагань за регламентом FIS було неможливим.

Мінспорту провело лижні змагання без снігу на курорті чиновника лижної федерації

Необхідно наголосити, що гірськолижний схил ГЛСК «Красія» на момент проведення змагань складався із двох зон. Верхня частина схилу, яка фігурує на провокаційних фотографіях, виконувала функцію підходу спортсменів до основної спортивної траси. Дійсно, саме ця верхня частина схилу не була повністю засніжена та мала підтанення через несприятливі погодні умови. В той же час завдяки зусиллям персоналу спорткомплексу було збережено сніговий покрив на нижній частині схилу де було сформовано спортивну трасу довжиною 400 м у відповідності з допустимими вимогами щодо технічних параметрів трас. Це дозволило забезпечити проведення змагань чемпіонату України серед юніорів та юнаків на трасі з 30 воріт слалому з жорсткою поверхнею згідно з доступними технічними параметрами та збереженням спортивного принципу. Так, у змаганнях серед юнаків та дівчат взяло участь 140 спортсменів, всі з яких стартували в максимально однакових умовах.

Спортивна траса була закрита для сторонніх осіб. Безпосередньо на спортивній трасі медичною службою, теренами та представниками команд не було зафіксовано жодних випадків отримання травм офіційними учасниками змагань, чи пошкодження спортивного інвентарю. Організатори змагань не можуть нести відповідальність за пошкодження інвентарю сторонніх та приватних осіб, які в ці дні перебували на схилі та не були учасниками змагань. Результати змагань підтвердили збереження спортивного принципу навіть досить складних умовах.

ФЛСУ щиро дякує всім тренерам, які вклали особистих зусиль до забезпечення проведення змагань чемпіонату України серед юніорів та юнаків у таких вкрай складних погодних умовах. Хочу наголосити, що люди які свідомо опублікували фотографії не спортивної траси, а верхніх схилів центру «Красія» – вчинили грубу інформаційну провокацію проти Федерації з лижного спорту, спортсменів та тренерів, всього лижного спорту в країні", - зокрема зазначено в повідомленні.

На вимогу Мінмолодьспорту, представники Федерації лижного спорту надали публічні роз’яснення щодо проведення чемпіонату ...

Опубліковано Ігором Ждановим 15 березень 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ