Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мінспорту провело лижні змагання без снігу на курорті чиновника лижної федерації

Мінспорту провело лижні змагання без снігу на курорті чиновника лижної федерації, - Prozak.

В мережі набуває обертів скандал із лижним знущанням в Закарпатті.

Видання Prozak оприлюднило шокуючі фотографії про проведення Чемпіонату України на горі Красія в Закарпатті і це викликало значний резонанс в країні.

Попри відсутність умов для проведення Чемпіонату та Кубка України на горі Красія Велокоберезнянського району, чиновники не тільки вирішили таки провести його, але й продовжили програму. 

Як розповіли виданню Prozak учасники змагань, "снігу фактично не було, за один спуск вбивалися лижі, не кажучи вже про травми". Спочатку чемпіонат вирішили провести за скороченою програмою, але потім організатори передумали і провели змагання по повній програмі - за інформацією видання, через те, що чиновники, які прибули на змагання, вирішили залишитися в горах на вихідні.

Очевидці та учасники чемпіонату стверджували, що все це відбувалося через те, що один із чиновників з лиждної федерації володіє гірськолижним курортом "Красія" і був зацікавлений у відмиванні коштів. Окрім того, найвище міністерське спортивне керівництво також приїхало на "Красію" і жило в шикарних умовах, тому додому не поспішало.

І ось в мережі появилися нові шокуючі фотографії з цього чемпіонату, які підтверджують, що умов для змагань не було. Спортсмени понищили інвентар, а окрім того, було багато травм.

Учасники змагань та активісти почали власне розслідування причин того, чому чиновники від Федерації лижного спорту України вирішили провести чемпіонат на Красії, а не в інших місцях.

Голова правління "Дитячий альпійський рух України" та Директор у ТзОВ "Роза вітрів" Олександр Стефанович зокрема написав:

"Комплекс "Красія" - у власності працівників Мінмолодьспорту: державного тренера з фрістайлу Малєжика та тренера з лиж Тікуна. Тому всі гроші міністерства вже 10 років йдуть саме на цей комплекс. Нема снігу? Це нікого не хвилює! Не віддавати ж гроші на Буковель чи Драгобрат! А будете возмущатись - взагалі змагання не проведемо!

А міністра запросили, щоб "уламати" його на створення за гроші міністерства на безсніжній Красії Центру олімпійської підготовки. Обіцяли гарні чайові!

Я вже рік звертаю увагу влади на неподобства у міністерстві спорту - проведення Чемпіонату України з фрістайлу на бумазі. Розписали, місця поділили, команду сформували і за бюджетні гроші їздять по міжнародних змаганнях. Чиновникам і спортсменам йде зарплата. На фрістайл у міністерстві 6 млн грн. Варто закривати очі на все".

Згодом Олександр Стефанович написав також, що "комісія виявила порушень фінансових на понад 10 тисяч доларів, матеріали передані до міліції Києва. Але там свої проблеми - кадрова перетряска, тому справа лежить тихо..." і оприлюднив відповідний документ, який підтверджує, що співвласником ТОВ "Вишка" (33158012), у віданні якого є гірськолижний комплекс "Красія", є Тікун Леонід Дмитрович- Голова технічного комітету з гірськолижного спорту у Федерації лижного спорту України з солідним розміром статутного внеску (згідно офіційних даних Мінюсту). Іншим співвласником "Красії" є ще один лижний фукнціонер, а саме віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малєжик. Тобто, саме ці чиновники від лиж і лобіювали, щоб Чемпіонат України проводився саме на Красії, навіть попри погані погодні умови.

"От тому і вигідно людині, яка тренеру на змаганнях сказала: "не подобається не виступайте", треба якби такі змагання проводились за любої погоди за державні гроші на ГК "Красія". А його товариство отримує немалі гроші за "мертві душі" (заявлено 25 суддів з оплатою їм більше 60 000грн. і їх проживання, а насправді, навіть в перший день змагань було тільки 17, а потім і взагалі 5 чоловік). Так що є чимало підстав для перевірки фактів витрачання державних коштів", - прореагував на цей допис очевидець змагань Вадим Вишняк.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов наказав провести розслідування щодо того, чи відповідала траса на горі Красія технічним умовам для проведення Чемпіонату України з гірськолижного спорту

Про це Ігор Жданов написав на своїй сторінці у "Фейсбук".

"Щодо чемпіонату з гірськолижного спорту, який пройшов у Закарпатській області. Дійсно, я відкривав, ці змагання і ще тоді писав у Фейсбуці, що через потепління траса викликала занепокоєння. У зв’язку із публікаціями в ЗМІ, дав доручення провести перевірку, чи, дійсно, офіційні змагання проводилися на трасі, яка перебувала в незадовільному технічному стані. А також, чи відповідала траса вимогам для проведення таких змагань", - написав Жданов.

Щодо чемпіонату з гірськолижного спорту, який пройшов у Закарпатській області. Дійсно, я відкривав, ці змагання і ще тод...

Опубліковано Ігором Ждановим 14 березень 2016 р.

Хоча нещодавно міністр позував на фоні безсніжних гір, на відкритті змагань.

Старт відкритого Чемпіонату України з гірськолижного спорту У змаганнях беруть участь більше ста спортсменів, в тому ч...

Опубліковано Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА 7 березень 2016 р.

Prozak 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ