Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ІІІ тур вакцинації від поліомієліту продовжили ще на тиждень

Через низький відсоток щеплених дітей в Україні ще на тиждень продовжили ІІІ тур вакцинації від поліомієліту. У Львівській області цей показник становить 39%. Про це сьогодні, 12 лютого, під час прес- конференції повідомила Олександра Павленко, перший заступник Міністра охорони здоров`я, передає кореспондент Гал-інфо.

«Ви знаєте, що поліомієліт - це небезпечна смертельна хвороба, ліків від якої не існує. Відповідно, єдиний захист, який існує у світі, - це вакцинація», - наголосила Олександра Павленко.

«МОЗ при вакцинації планує охопити 95% дітей. В І турі ми досягли показник 65% дитячого населення, у ІІ – 70%  дітей по Україні. ІІІ тур має нижчі показники, оскільки період вакцинації збігся з епідемією грипу», - розповіла перший заступник Міністра охорони здоров`я.

За її словами, у Львівській області у ІІІ турі було щеплено 39% дітей.

«Поліомієліт – це друга хвороба на світі, яку треба стерти із лиця Землі. У 1988 році від поліомієліту було паралізовано 350 тис. дітей, а у 2015 році – 73.  У світі є дві країни – це Пакистан та Афганістан, де циркулює вірус поліомієліту», - зазначив Денніс Кінг,  координатор команди ВООЗ із реагування на спалах поліомієліту.
Чоловік закликає усіх батьків зробити дітям вакцинацію проти поліомієліту, бо лише так можна викорінити поліомієліт.

Своєю чергою Несрін Халед , міжнародний експерт з поліо комунікацій, ЮНІСЕФ Україна наголосила, що вірус поліомієліту є дуже небезпечний, адже може паралізувати та вбити дитину протягом кількох годин.

«На Львівщині є 1100 спеціальних кабінетів, де проводять вакцинацію проти поліомієліту»,  - сказав, директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

За словами, Олександри Павленко, Всі медики дуже добре поінформовані щодо щеплення проти поліомієліту, вони пройшли спеціальні стажування.

Наталія Тімко,  головний позаштатний епідеміолог Львівської області, розповіла, що в усіх медичних кабінетах є необхідні умови і все виконується належним чином.

Також вона нагадала, яким дітям можна робити щеплення у ІІІ турі. Це діти, які отримали і у І, і у ІІ турах дози вакцини. Ще підлягають вакцинуванню діти, які або у І, або ж у ІІ турі прийняли відповідну дозу. Окрім того, діти, які не були щепленні у попередніх турах, також можуть отримати одну дозу інактивованої вакцини, а через два тижні - живу вакцину у вигляді двох капель. 

«На кожному флаконі є термоіндикатор, який показує, чи придатна вакцина, чи ні. Окрім того більше інформації можна прочитати на сайті StopPolio », - додала жінка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ