Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ілля Новіков: Надія схудла на 15 кілограмів, але рівень цукру в крові не критичний

Сестра Надії Савченко Віра сьогодні, 20 січня, прилетіла до Москви, щоб побачитися з ув’язненою льотчицею. Надія за п’ять тижнів голодування втратила 15 кілограм і ослабла, однак, її стан наразі не критичний. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив один з адвокатів Надії Ілля Новіков.

«Віра Савченко сьогодні прилетіла до Москви. Зараз вона в СК (слідчий комітет – ред.), де їй обіцяли видати дозвіл на побачення з сестрою. Тільки що повідомила, що вони чекають перекладача, оскільки її хочуть спершу допитати. Я порадив їй не брати участь у допиті на таких умовах. А то вся ця торгівля - вранці свідчення, ввечері побачення - несерйозно. Ми передбачали щось на кшталт цього. На випадок, якщо на Віру будуть дуже вже тиснути, вчора я отримав у старшої Савченко заяву про те, що вона не заперечує проти участі її адвоката у допиті її сестри як свідка, оскільки між ними немає конфлікту інтересів. Це, звичайно, процесуальна екзотика і пряме запрошення СК спробувати вивести мене зі справи, але подивимося, може і не доведеться до цього вдаватися. Чекаємо розвитку ситуації.

Надія за п'ять тижнів голодування втратила 15 кг. Одяг на ній висить, запаморочення і слабкість присутні, але цукор в крові до критичного поки не впав. Їй тричі ставили крапельницю і обіцяли на цьому тижні "розглянути питання" про примусове годування. Але, враховуючи, що до відкриття сесії ПАРЄ залишилося менше тижня, це не дуже ймовірно. Залізняку з Наришкіним належить просити асамблею повернути російській делегації слово - а тут їх колезі в горло запихають воронку - уявляєте, що їм, бідним, треба буде з цього приводу вислухати?», - пише Новіков. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ