Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іноземні ЗМІ: у Львові нерухомість користується попитом серед заможних переселенців

Попри те, що конфлікт на cході України суттєво позначився на вартості українських активів, ринок нерухомості не припинив свою роботу, а в певних регіонах розвивається, пише кореспондент Financial Times.

Особливо це відчутно у таких великих містах, як Київ та Львів.

"Далеко від зони конфлікту, життя у таких регіонах триває, люди продовжують будувати", - журналіст ділиться враженнями від побаченого у Києві.

Щодо Львова, то тут, як пише видання, нерухомість користується попитом серед заможних переселенців з Донбасу. Особливо охоче оселяються у престижних районах.

Проте вартість квадратного метру відчутно знизилася. Так, ті квартири, що вісім років тому купували за ціною 3 тисяч доларів за квадратний метр, нині коштують утричі дешевше. А більшість українців сьогодні просто не мають можливості дозволити собі скористатися перевагами "оновлених" цін на житло, зазначає автор.

"Для багатьох виживання полягає у вмінні балансувати на тлі ризиків, з якими стикнулася гривня, втративши половину своєї вартості з початку 2014 року та з інфляцією на рівні 40% минулого року", - пише кореспондент.

Покращитися ситуація може тоді, коли на український ринок увійдуть іноземні інвестори, коментують експерти. Проте поки що вони не демонструють значного інтересу до України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ