Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«INSO-Львів» відкриє новий концертний сезон концертною програмою «Об’єднанні музикою заради кращого світу»

17 вересня о 19:00 концертною програмою «United by Music for a Better World» («Об’єднанні музикою заради кращого світу») відкриє новий концертний сезон 2015-2016 року Молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» Шанувальникам класичної музики будуть представлені твори композиторів різних країн та культур, що сприятиме гармонізації та зміцненню міжкультурних діалогів. Завдяки об’єднуючій мові музики, ми розуміємо, що ми різні, але ми разом заради кращого світу. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.
 

У музичну мандрівку Вас поведе відомий диригент з Німеччини – Анна Скрильова, ініціатор європейського руху «Classic for Peace» (Класика заради Миру), в рамках якого і відбудеться концерт у Львівській обласній філармонії.

Першим прозвучить твір Світлани Азарової – відомого українського композитора, яка проживає у Нідерландах. Світлана є учасницею численних міжнародних культурно-мистецьких проектів, пише музику для українських та закордонних оркестрів. Так, увертюру «Mover of the Earth, Stopper of the Sun», було написано в 2011 році на замовлення великого оркестру – Національного оркестру Іль-де-Франс (Orchestre National d'Île de France (ONDIF). Цей твір став присвятою геніальному польському астроному М.Копернику, який свого часу здійснив справжню революцію в розумінні місця Землі у Всесвіті, «зупинивши» Сонце і «зрушивши» Землю.

Питаннями світобудови, але вже через призму ролі людини, зокрема, митця як справжнього мікрокосму, що здатен впливати на макрокосм, переймався композитор і піаніст, представник напрямку «символізм» Олександр Скрябін (1872 – 1915),  світосприйняття якого відображається в кожному творі. П’єса «Мрії», що написана в 1898 р., огортає ліричною свіжістю, зачаровує своєю юнацькою весняною чарівністю.

Другий відділення відкриє «Концерт для туби з оркестром» вірменського композитора Олександра Арутюняна (1920 – 2012), який автор присвятив американському віртуозу-тубісту Роберту Бобо. Соло в цьому емоційному та яскравому творі виконає молодий талановитий тубіст з Німеччини – Оле Хайланд.

Спеціальним подарунком для львівської публіки стане симфонічна фантазія «Легенда про Йосипа» Ріхарда Штрауса (1864 – 1949), одного з найвидатніших майстрів XX століття. Ця чудова музика, настільки мелодійна, яскрава і щедра буквально врізується у свідомість слухача.

Цей твір - перший і найголовніший у творчому балетному доробку композитора - було написано на замовлення Сергія Дягілєва. В основі балету лежить біблійний сюжет. Прем’єра «Легенди про Йосипа» відбулась у Паризькій опері 1914 року. Ця музика сповнена яскравими музичними темами, що зачаровують красою та ліризмом, любов’ю та пристрастю, заворожують гострим драматизмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ