Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інспектор ЮНЕСКО назвав для історичного Львова одну проблему – пластикові вікна?

Сьогодні у Львові перебуває експерт ЮНЕСКО Петер Штрассер та експерт ІКОМОС Ганс Каспарі. Вони уже оглянули ансамбль історичного центру Львова та оглядають об'єкти нового будівництва на території буферної зони ансамблю історичного центру міста. Візит експертів розпочався 1 березня і триватиме до 6 березня. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

 «Ми прибули сюди, щоб оглянути пам'ятки, висловити думку та запропонувати міжнародну допомогу. Слід сказати, що ми побачили позитивні зміни. Урбаністичний розвиток міста є дуже важливий. І мають бути нові будівлі, і площі, бо місто має розвиватися. Ми ознайомилися з територією Цитаделі і пропонованим готельним комплексом. Нам сподобалося як поєднали історичну пам'ятку і запропонували нове бачення готелю. Це є дуже вдале порівняння, дуже вдале рішення. Це дуже позитивний приклад того, як і місто змінилося, і як змінилася певна пам'ятка, але водночас зберігши свою історичну цінність», – поділився враженнями Петер Штрассер.

 

Як розповіли експерти ЮНЕСКО, на всіх без винятку територіях, які належать до світової спадщини ЮНЕСКО, є свої проблеми. «Яку допомогу може надати ЮНЕСКО - це порадити, яким чином можуть бути вирішені певні складні ситуації. Бо проблемні ситуації є на всіх територіях і така спільна міжнародна співпраця і допомога є важливою», – додав Петер Штрассер .

 

Для Львова експерти назвали проблему - встановлення пластикових вікон «Мені здається, що це невідповідно до історії міста. Цей процес має бути припинений», - сказав Ганс Каспарі.

 

Також експерти зазначили, що для інвесторів місто має розробити чіткий план, у рамках якого вони повинні діяти.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ