Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інтереси нацбезпеки вимагають завершення декомунізації – Порошенко

Інтереси національної безпеки України вимагають завершення процесу декомунізації. Про це сьогодні сказав Президент України Петро Порошенко під час заходів до Дня вшанування жертв політичних репресій у меморіальному комплексі "Биківнянські могили", передає кореспондент УНН.

"Інтереси національної безпеки вимагають завершення декомунізації. З цього випливає і те, що громади, які не перейменувалися, мають таки називатися по-новому. Крапка", - наголосив Глава держави.

П.Порошенко зазначив, що не вина центральної влади, що низка громад часто внаслідок маніпуляцій політиканів несерйозно поставилися до проблем і не ухвалили рішення щодо перейменування у ті терміни, що передбачав закон.

"Та хіба не в наших силах дати громадам додатковий термін і ще одну можливість прийняти рішення самим обрати собі іншу назву. Імена катів з карти України геть!. І це не обговорюється. А ось яку назву обрати, громадян має вирішити сама. І це є майбутнє української громади", - наголосив Президент.

Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня.

Указом Президента України Леоніда Кучми № 1181/2000 від 31 жовтня 2000 року День пам’яті жертв голодоморів, який відзначався кожної четвертої суботи листопада перейменовувався на “День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій”. Указом Кучми № 797/2004 від 15 липня 2004 року встановлювалася назва “День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій”. Указом Президента України Віктора Ющенка № 431/2007 від 21 травня 2007 року дні пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій розведено у часі. День пам’яті жертв голодоморів залишився щочетвертої суботи листопада, натомість, третя неділя травня встановлена Днем пам’яті жертв політичних репресій.

Традиційно, у День пам’яті жертв політичних репресій вищі особи держави покладають квіти до національного меморіального заповідника “Биківнянські могили”. Покладання квітів до пам’ятних знаків відбувається також по всій країні, відбуваються жалобні віче і церемонії.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ