Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

​Інцидент з американським БПЛА не призведе до прямого конфлікту між рф і США, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що інцидент з американським безпілотником MQ-9 Reaper у Чорному морі не стане причиною прямого конфлікту між США і росією.
Фото: US Air Force

Про це пише Інститут вивчення війни.

Командувач ВПС США в Європі і Африці генерал Джеймс Б. Хеккер заявив, що два російські літаки Су-27 збили американський безпілотник, що ледь не призвело до аварії російських літаків. Натомість міністерство оборони росії заявило, що безпілотник розбився через "різке маневрування".

«російські війська десятиліттями на численних театрах використовували тактику залякування щодо американських і союзних літаків та суден, що не призводило до конфлікту», – наголосили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначили, що президенти США і рф мають повну свободу вибору щодо реагування, а подібні інциденти автоматично не ставали причиною ескалації протистояння між країнами.

«З огляду на те, що президент Джо Байден неодноразово говорив про бажання уникнути прямого конфлікту американських військових з рф, а кремль явно й неодноразово демонстрував небажання розпочинати війну з НАТО, немає підстав вважати, що подібні інциденти можуть призвести до небезпечної ескалації», – підсумували аналітики.

Нагадаємо, у вівторок, 14 березня російський винищувач Су-27 спробував перехопити безпілотник США MQ-9 в повітряному просторі над водами за межами морської акваторії рф. російський винищувач під час перехоплення пошкодив американський внаслідок чого безпілотник довелося затопити у міжнародних водах. У Центрі стратегічних комунікацій зазначили, що інцидент не можна назвати «військовим успіхом» росії: авіація США і союзників продовжить проводити операції в міжнародному повітряному просторі. Кораблі чф рф розпочали пошукові роботи, щоб заволодіти уламками MQ-9. Тож для США зникають застереження щодо постачання MQ-9 Україні з міркувань «недопущення заволодіння росіянами секретними технологіями».   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ