Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інвестор конгрес-готелю на Цитаделі не має прав на земельні ділянки, – ГО "Гармонія та порядок"

За інформацією, отриманою ГО "Гармонія та порядок" від Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, ТзОВ "Інвестбуд" – інвестор п’ятизіркового конгрес-готелю, який міська влада планує побудувати на території історико-культурного ландшафтного комплексу "Цитадель", – не має жодного права на користування земельними ділянками на Цитаделі, – повідомила прес-служба ГО "Гармонія та порядок".

 

Згідно з документами Галицької районної адміністрації ТзОВ "Інвестбуд" без належних правових підстав фактично використовує понад тринадцять соток землі з комерційною метою на вул. Грабовського, 11 у Львові. Крім цього, пов’язана з ТзОВ "Інвестбуд" особа – Аркадій Овсійович Поляков (близький родич керівника цього товариства Юхима Овсійовича Полякова) за тією ж адресою (вул. Грабовського, 11) користується більш ніж однією соткою землі також з комерційною метою і без жодних на це документів, – повідомили в ГО.

 

Активісти організації нагадують, що виконавчим комітетом Львівської міської ради у 2009 році було прийняте рішення № 677 "Про організацію департаментом містобудування спільно з ТзОВ «Інвестбуд» міжнародного архітектурного відкритого конкурсу «Проект конгрес-готелю з багатофункціональним конференц-залом та підземними паркінгами на території історико-культурного ландшафтного комплексу «Цитадель» у м. Львові»".

 

«Дані, які отримала ГО "Гармонія та порядок", свідчать про те, що ТзОВ "Інвестбуд" і пов’язана з ним особа використовують для заробітку міські землі на Цитаделі, не маючи відповідних документів. Відтак, крім всього іншого, постає питання підставності організації зазначеного міжнародного архітектурного конкурсу спільно з безземельним інвестором.

 

До речі, Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради відмовилося надати інформацію на запит ГО "Гармонія та порядок" про використання земельних ділянок юридичними та фізичними особами в межах території історико-культурного комплексу "Цитадель", у той час як Галицька районна адміністрація на аналогічний запит відповідну інформацію надала.

 

Також нагадуємо, що 19.03.2010 р. у прес-релізі на тему: «Міська влада відмовляється надавати інформацію про Цитадель», ГО "Гармонія та порядок" розповіла про те, як директор Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради О.Побурко відмовив нашій організації у наданні відкритої інформації щодо історичних досліджень на території історико-культурного комплексу «Цитадель», – йдеться в повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ