Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ірак: протестувальники атакували консульство в Кербелі

Іракські протестувальники атакували іранське консульство в священному для шиїтів місті Кербелі 3 листопада на тлі протестів проти корупції й безробіття, а також проти втручання Ірану в іракські справи.
Студенти беруть участь в акції протесту в Кербелі, Ірак, 3 листопада 2019 року

Агенція Associated Press з посиланням на очевидців повідомляє, що протестувальники скинули іранський прапор, замінивши його іракським, - передає Радіо Свобода.

На відео з місця події, знятому очевидцями, видно, як протестувальники кидають імовірно коктейлі Молотова у стіну консульства.

Реакції влади Ірану на ці події наразі немає.

Протести в Іраку, що почалися на початку жовтня, стали найбільш кривавими відтоді, як екстремістське угруповання ʺІсламська державаʺ зазнало поразки в Іраку в 2017 році. Ці опозиційні виступи є першим великим викликом уряду Абдула Магді, який прийшов до влади майже рік тому.

Заворушення спалахнули на півдні Іраку, в районах, де переважає шиїтське населення. Протестний рух швидко поширився на інші провінції, у тому числі столицю – Багдад. Демонстранти вимагають нормального електропостачання, чистої води, дотримання санітарних норм і перемоги над корупцією в органах влади.

Прем’єр-міністр Іраку 3 листопада звернувся до протестувальників із проханням допомогти відновити нормальне життя по всій країні і заявив, що заворушення коштують економіці "мільярдів доларів".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Іраку силовики застосовували проти людей шумові гранати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ