Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль депортував до України українку, засуджену за сприяння тероризму

Влада Ізраїлю оголосила про депортацію до України Ірени Поліщук, засудженої за сприяння тероризму. Українська громадянка 2002 року допомогла в організації теракту, внаслідок якого 2 особи загинули, 40 дістали поранення. Про це повідомила радіо «Німецька хвиля».

 

31-річна Ірена Поліщук побралася з її палестинським чоловіком Ібрагимом в Україні і згодом переїхала жити до Віфлеєма. В Ізраїлі Поліщук мешкала нелегально, з підробленим паспортом, та не ставала на облік в українському консульстві. Ірену Поліщук та її чоловіка було затримано на другий день після кривавого теракту, що стався в місті Рішон Ле-Ціоні в травні 2002-го року.

 

Як з’ясувало слідство, подружня пара власною машиною доставила терориста-смертника на місце теракту. Після арешту Ірена визнала свою вину, а ізраїльський суд засудив її до двадцятирічного тюремного ув’язнення. Її чоловіка було засуджено до шести довічних термінів і ще 45-ти років. Сама Ірена Поліщук вже відсиділа майже 7 років зі свого строку й тепер, як повідомляє офіційна палестинська інформагенція "МААН", власті Ізраїлю оголосили про підготовку її депортації в Україну.

 

Влада Палестинської автономії намагалася оскаржити це рішення, наголошуючи, що українка має двох неповнолітніх доньок, одну з яких виховують батьки Ірени в Україні. Утім, цю апеляцію, а також подання від самої Ірени з проханням скасувати її вислання в Україну були відхилені. Палестинський міністр у справах в’язнів Ісса Караке заявив, що рішення про депортацію української громадянки на батьківщину є «небезпечним і тиранічним» і порушує міжнародне законодавство та базові принципи прав людини.

 

У правозахисній організації «Аддамір», яка допомагає ув’язненим палестинським жінкам, Deutsche Welle повідомили, що їхні адвокати зараз вивчають подробиці депортаційної ухвали. Прес-служба Управління ізраїльських тюрем на момент підготовки матеріалу не надала коментарів у справі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ