Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль не підтримує санкції проти Росії

Ізраїль не підтримує санкції проти Росії. Про це заявив посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські. «Це не та міра, яка може призвести до вирішення конфлікту. Ми не можемо ставити під загрозу наші відносини з Росією», - цитують Бєлоцерковські.

Посол також додав, що з Росією дипломатичний шлях вирішення конфлікту ще не вичерпаний. Коментуючи питання ведення торгівлі ізраїльськими компаніями з Кримом, він заявив, що ізраїльський уряд не може вказувати безпосередньо приватним компаніям, чи вести торгівлю з Кримом чи ні.

При цьому ізраїльська влада попереджає про те, що ведучи торгівлю з Кримом, ці компанії несуть певний ризик, оскільки за українським законодавством вони скоюють злочин.

«У нас чітка позиція по Криму. Ми підтримуємо територіальну цілісність України, наше завдання - довести до їх відома, що це карається. Ми не даємо рекомендацій приватним компаніям», - зазначив Бєлоцерковські.

Також він відмовився коментувати можливість продажу Ізраїлем безпілотників Збройним силам України і назвав безпідставними чутками інформацію про те, що такі безпілотники нібито були у протилежної сторони конфлікту в Донбасі.

«Ми не поставляли безпілотники протилежній стороні, ні офіційно, ні неофіційно», - сказав посол.

Раніше президент Австрії заявив, що виступає за скасування санкцій проти Росії.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ