Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін має провести повний аудит Укроборонпрому, - посол США

Кабінет міністрів України має провести повний аудит Укроборонпрому і розсекретити накази для подолання корупції в оборонній сфері.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович під час інформаційного марафону "Діалоги в часі", повідомляє Укрінформ.

"Уряд України має провести повний аудит Укроборонпрому і розсекретити накази. Це допоможе боротьбі з корупцією в секторі оборони і зробить цю систему більш прозорою. Таким чином і ліки, і зброя будуть прозоро потрапляти до рук українських бійців", - сказала Йованович.

4 березня проект "Наші гроші" оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектуючих за завищеними цінами для підприємств Укроборонпрому, згідно з яким керівник концерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, що підтримав і Президент Петро Порошенко.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав позов до суду на журналістів проекту Bihus.Info Дениса Бігуса і Лесю Іванову.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити у найкоротший термін оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ