Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Кабмін призначив нового главу НАК "Нафтогаз України"

Головою правління НАК "Нафтогаз України" призначений Андрій Коболєв.

Про це повідомив журналістам міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, передає Еспресо.TV.

Відповідне рішення Кабінет міністрів України прийняв на засіданні, яке затягнулося до пізньої ночі.

Коболев в 2000 році закінчив інститут міжнародних відносин при Київському університеті ім. Т.Г.Шевченка, отримавши ступінь магістра міжнародних економічних відносин.

З 1999 по 2002 рр. працював в українському підрозділі PricewaterhouseCoopers (PwC) консультантом з питань управління, спеціалізуючись в питаннях стратегічного управління та корпоративних перетворень.

З 2002 по 2010 рік працював на різних посадах в НАК "Нафтогаз України", зокрема, в департаменті корпоративних фінансів та цінової політики держхолдингу і радником глави правління НАК. Брав участь у реструктуризації зовнішнього боргу держхолдингу шляхом формального обміну єврооблігацій та інших зобов'язань на нові єврооблігації.

Пізніше працював радником в інвестиційній компанії AYA Securities.

Як повідомлялося, Євген Бакулін, що очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року був затриманий 21 березня за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Вранці 23 березня суд прийняв рішення про запобіжний захід, згідно з яким його заарештують або зажадають заставу в розмірі 1,5 млрд. грн.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ