Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кабмін скоротив термін дії ковід-сертифіката

На засіданні уряду затвердили нові зміни щодо видачі сертифікатів після отримання бустерної дози вакцини. Згідно з рішенням, термін дії сертифіката, який генерується в додатку “Дія” скорочено на три місяці.

Відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2021 р. № 677 сертифікати, що підтверджують вакцинацію від гострої респіраторної хвороби Covid-19 p з урахуванням бустерної дози тепер будуть дійсні лише 9 місяців.

“Даний проєкт постанови регулює питання видачі сертифікатів після проведення бустерної дози вакцинації. Ті, хто вакцинувались втретє, тобто бустерною дозою, матимуть подовжений сертифікат, який генерується в “Дії”, однак не на рік, а на 9 місяців”, - доповів Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Як аргументували в пояснювальній записці, на сьогодні це цілком звичайна практика держав-членів Європейського Союзу. Її вже застосували в Ліхтенштейні, Німеччині, Литві, Латвії, Австрії та Чехії. 

Нагадаємо, вже з 6 січня всі українці мають можливість зробити щеплення бустерною дозою, однак з умовою, якщо минуло шість місяців після щеплення другою дозою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ