Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін затвердив план дій з виконання меморандуму щодо опалювального сезону

На позачерговому засіданні Кабінет міністрів затвердив план дій на виконання умов меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська, передає 12 жовтня пресслужба міністерства.

"Важливим завдання на сьогодні є виконання умов меморандуму, який був підписаний 30 вересня на засіданні президії конгресу місцевих та регіональних влад. Напередодні старту опалювального сезону у регіонах показник технічної готовності підприємств складає майже 100%. Затверджений план дій буде дорожньою картою на найближчі кілька місяців й допоможе забезпечити стабільне проходження опалювального сезону", - зазначила заступниця міністра.

Вона також наголосила, що документом передбачено зокрема:

  • внести змін до закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік";
  • затвердити зміни до довгострокових договорів постачання природного газу, щоб надати можливості виробникам теплової енергії забезпечити платежі за спожитий природний газ – протягом 45 днів після місяця споживання;
  • розробити та представити механізму (на основі ЕСКО-моделі) для підвищення енергоефективності в організаціях та установах, що фінансуються з державного та/або місцевого бюджетів тощо.

"Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води передбачає зокрема: забезпечення однієї з найнижчих цін на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис куб. м та фіксацію ціни для бюджетних установ", - пояснили у відомстві.

Крім того, меморандум передбачає:

  • ​​спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб);
  • спрямування субвенції з державного бюджету громадам, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), яка покриває не менше 80% дефіциту ТКЕ цих громад (з 4 кварталу 2021 року).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ