Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Калуська міськрада не проголосувала за відставку мера Андрія Найди

У четвер, 24 червня на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради на Франківщині депутати розглянули заяву міського голови Андрія Найди про його відставку і не підтримали її.
Андрій Найда

Про це інформує видання Вікна.

Його заяву підтримали лише 6 депутатів з 38. 

Проєкт рішення міської ради на сесії зачитав секретар ради Віктор Гільтайчук. У рішенні йшлося про те, щоб взяти заяву міського голови до відома та звільнити його з займаної посади з 24 червня. А також вивести Андрія Найду зі складу виконавчого комітету Калуської міської ради, доручити секретарю міськради тимчасово здійснювати повноваження міського голови до моменту вступу на посаду міського голови, обраного на позачергових виборах, або до відкриття першої сесії міської ради, обраної на чергових місцевих виборах.

Депутатка Ольга Сікора запропонувала доповнити проєкт рішення ще одним важливим пунктом — зобов’язати секретаря міської ради звернутися до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів міського голови. За Виборчим кодексом їх має призначити Верховна Рада України не пізніше ніж у 90-денний строк з дня дострокового припинення повноважень міського голови.

Віктор Гільтайчук прокоментував: за законом звернення до ВРУ має бути направлене впродовж 15-ти днів після дострокового складання повноважень міським головою. За словами секретаря, вже спілкувалися з представником ВРУ — куратором в Івано-Франківській області, і знають, який пакет документів потрібно зібрати і направити у ВРУ.

Депутата Ірина Очкур назвала заяву міського голови неординарною і унікальною для української політики:

"Здоров’я  і життя людини є найбільшою цінністю, і це хтось не може вирішувати замість вас. Ви почали хороші нові починання: відкритість, доступність... Пропонуємо лікарняний, відпустку і повертайтеся до громади. Фракція «Європейської солідарності» закликає колег утримуватися".

Натомість Андрій Найда відповів на це:

"Не треба робити цього кроку, дуже прошу. Я вже проходив ці кроки, прошу підтримати".

Проте депутати не послухали, а пакет документів для призначення в Калуші позачергових виборів міського голови поки що не знадобиться: заяву Андрія Найди підтримали всього шість депутатів. Більшість — не голосували або утрималися.

Ще у вівторок, 22 червня, 42-річний міський голова Калуша Андрій Найда заявив, що подає у відставку через стан свого здоров'я. Заяву про відставку зареєстрували у виконавчому комітеті винесли на розгляд сьогоднішньої сесії.

Андрій Найда був обраний міським головою Калуша на виборах у жовтні 2020 року. Балотувався від партії ВО «Свобода».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ