Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидатки на керівні посади: динаміка попиту та побажання до роботи

За даними Державної служби статистики, на 1 січня 2020 року менше 30% юридичних осіб очолюються жінками. Оскільки така статистика збиралась уперше, то порівняти її з минулорічними показниками неможливо.

Але експерти hh.ua | grc дослідили, як змінювався попит пошукачів на посади в профсфері «Вищий менеджмент» у гендерному розрізі протягом останніх 5 років та які побажання щодо майбутньої роботи переважають у резюме кандидаток.

Так, аналіз бази резюме, розміщених на hh.ua | grc за останні 5 років, показує, що попит пошукачів у даному розрізі досить сталий, а зміни відбуваються в межах 5%. У 2019 році на чоловіків припадало 70% резюме, розміщених у профсфері «Вищий менеджмент», на жінок – 30%.

Інфографіка hh.ua | grc

Є певні відмінності в пріоритетних спеціалізаціях для представників різних статей. Так, пошукачі-чоловіки більше цікавляться такими профсферами, як «Продажі», «Виробництво», «Управління малим бізнесом», «Управління закупівлями», «Транспорт», «Логістика», «Фінанси». Водночас ТОП-5 найбільш затребуваних спеціалізацій з резюме пошукачів-жінок виглядає таким чином: «Продажі», «Маркетинг, Реклама, PR», «Управління малим бізнесом», «Управління закупівлями», «Управління персоналом».

Інфографіка hh.ua | grc

Цікаво, що серед пошукачів-жінок найбільшу активність проявляє вікова група 31-40 років. У той час, як серед пошукачів-чоловіків за кількістю резюме лідирують вікові групи 31-40 років та 41-50 років. Є відмінності й у побажаннях щодо графіка роботи, й у запитах щодо зарплати. Так, абсолютна більшість (56%) пошукачів-жінок профсфери ТОП-менеджмент заявляє у резюме про бажання отримувати від 24 500 до 48 800 грн. Тоді як про таку оплату пише трохи більше, ніж кожен третій чоловік. Ще 19% зазначають про зарплату до 73 200 грн та 9% – про оплату до 97 700 грн. При цьому пошукачки частіше цікавились проектною роботою, частковою зайнятістю, гнучким графіком та дистанційною роботою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ