Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Каннський кінофестиваль цьогоріч проведуть в онлайн-форматі

Каннський кінофестиваль цьогоріч відбуватиметься онлайн, повідомили організатори заходу. Фестиваль проводитимуть в період з 22 до 26 червня.

«Ніхто не знає, що нам принесе друга половина цього року і чи буде можливість організувати великий захід фільмів у 2020 році, включно з Канським фестивалем. Тому Канни вирішили адаптувати свій формат у цей дивний рік», – заявив генеральний делегат фестивалю Тьєррі Фремо, повідомило Радіо Свобода.

Минулоріч «Золоту пальмову гілку» фестивалю отримала південнокорейська стрічка «Паразити», який згодом здобув премію «Оскар» як найкращий фільм року.

Нагадаємо, 19 березня 2020 року організатори Каннського кінофестивалю, який мав відбутися 12-23 травня, відклали його через загрозу поширення коронавірусу. Повідомлялося, що кінофестиваль може пройти наприкінці червня або на початку липня.

Коли 13 квітня президент Франції Еммануель Макрон оголосив про продовження карантину до середини літа, організатори заявили, що фестиваль відкладається на невизначений термін.

Зазначимо, що через карантин міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде онлайн з 24 квітня по 3 травня 2020 року, а кінофестиваль «Молодість» попередньо перенесено на серпень. До оголошення карантину він мав відбутись із 30 травня по 7 червня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ