Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Капітана судна «Нафтогаз-67» Юрія Кулемесіна звільнено під заставу

Учора, 26 лютого 2010 року, о 9:00 за місцевим часом у Гонконзі відбулося засідання апеляційного суду, на якому розглядалося питання щодо звільнення капітана судна «Нафтогаз-67» Юрія Кулемесіна під заставу. Апеляційний суд Спеціального адміністративного району КНР Сянган (Гонконг) звільнив капітана судна «Нафтогаз-67» під заставу, – повідомила прес-служба Мінтрансу.

Нагадаємо, виконуючий обов’язки Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко доручив всім відповідним службам всіляко сприяти позитивному для української сторони вирішенню питання. «Нам не байдужа доля українських моряків, що працюють за межами нашої країни, тож ми доклали всіх зусиль, щоб жоден з них не відчував себе покинутим напризволяще у будь-якій складній ситуації, сказав Василь Шевченко. - Під час розслідування катастрофи наше відомство та найкращі фахівці галузі зробили все можливе, щоб об’єктивно встановити причини аварії та захистити позицію України згідно з міжнародними законодавчими нормами».

 

Довідка

 

22 березня 2008 року у територіальних водах КНР відбулося зіткнення українського судна «Нафтогаз-67» (власник – ДАО «Чорноморнафтогаз») з китайським балкером «Яохай». Внаслідок аварії судно під прапором України затонуло. З 25 членів екіпажу вдалося врятувати лише сімох: шістьох громадян України і одного громадянина Китаю.

 

У січні 2010 року Окружний суд спеціального адміністративного району Китаю Сянгана (Гонконгу) виніс звинувачення у створенні загрози життю на морі та визнав винними в аварії капітанів обох судів та двох лоцманів.

 

Вирок передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на три роки і два місяці для капітана «Нафтогазу-67», два роки і чотири місяці - для капітана «Яохая». Засуджено до тюремного ув’язнення і двох китайських лоцманів: один з лоцманів буде позбавлений волі строком на два роки і чотири місяці, а другий - на три роки.

 

У лютому 2010 року Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» подало апеляцію на вирок Гонконгського суду та заяву із проханням звільнити капітана судна під заставу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ