Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Карабах: сторони звинувачують одна одну в порушенні перемир'я

Влада Азербайджану і представники невизнаної Нагірно-Карабахської республіки звинувачують один одного в порушеннях домовленості про припинення вогню, досягнутої 5 квітня.

Міністерство оборони Азербайджану повідомляє, що вірменська сторона порушила режим перемир'я 119 разів за останню добу. За даними відомства, під кулеметний і мінометний обстріл потрапили більше 20 населених пунктів.

Водночас міноборони Карабаху стверджує, що збройні сили Азербайджану в ніч на четвер зробили дві спроби диверсійно-розвідувального проникнення на територію "республіки".

Карабхський штаб також заявляє, що у результаті мінометного обстрілу з боку Азербайджану загинув військовослужбовець-контрактник.

5 квітня Азербайджан і Вірменія, яка підтримує Нагірний Карабах, оголосили про угоду про перемир'я. Бої на лінії зіткнення азербайджанських та карабахських військ були припинені, проте незабаром після цього сторони почали звинувачувати одна одну у порушенні перемир'я.

Конфлікт в Нагірному Карабаху загострився в ніч на 2 квітня і переріс у збройні сутички, які є наймасштабнішими за останні 22 роки.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ