Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кардинал П’єтро Паролін очолив Святу Месу у Львівський Катедрі

Сьогодні, 18 червня Держсекретар Ватикану Кардинал П’єтро Паролін очолив Святу Месу у Львівський Митрополичій Базиліці Успіння ПДМ у Львові. Про це повідомив офіційний сайт Львівської Архидієцезії РКЦ.

Вранці, задовго до приїзду Кардинала перед Митрополичою Базилікою зібралися вірні зі Львова та з усієї Архідієцезії.

Найбільшою групою, яка вітала Кардинала, були катехісти зі спільнот Неокатехуменальної Дороги, котрі прибули на запрошення Архієпископа Мечислава Мокшицького. Священики, сім’ї на місії з різних країн світу зібралися, щоб разом з нашою Церквою єднатися у молитві.

Зібраних братів зі спільнот привітав Архієпископ Мечислав котрий подякував за молитву та свідчення віри.

Кардинала П’єтро Пароліна перед катедрою привітав Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький та отець-настоятель Ян Нікель. Від імені усіх вірних квітами хлібом і сіллю кардинала привітали діти.

Кардинал Паролін з Архієпископом Мечиславом поклали квіти перед пам’ятною таблицею на честь святого Йоана Павла ІІ і разом з Апостольським Нунцієм Архієпископом Клаудіо Гуджеротті в оточенні літургійного супроводу пройшов через Браму Милосердя. Цей перехід означає відкритість на Боже милосердя, про що Папа Франциск сказав: „Кожен, хто входить через Двері Милосердя зможе пізнати любов Бога, який утішає, прощає і дає надію”.

Далі розпочалася Євхаристія.

У гомілії, Кардинал П’єтро Паролін сказав, що папа Франциск «послав мене, щоб запевнити вас, що Петрова скеля є разом з вами, щоб утверджувати вас у вірі. Він запевняє вас у своєму захопленні від постійних зусиль, які Римо-Католицька Церква докладає для того, щоб проголошувати Євангеліє кожному створінню, відкрита і гостинна щодо різних культур, з яких походять ваші вірні і які їх характеризують».

Святу Месу співслужили: Апостольський Нунцій Архієпископ Клаудіо Гуджеротті, Архієпископи УГКЦ Святослав Шевчук, Ігор Возьняк, і Мечислав Мокшицький, господар сьогоднішньої урочистості, а також єпископи: Ян Собіло, Радослав Змітровіч, Станіслав Широкорадюк та Марян Бучек.

Були присутні представники влади міста Львова і Львівської області на чолі з головою Львівської ОДА п. Олегом Синюткою, представники дипломатичного корпусу і світу культури.

Вірні Львівської митрополії, прибули сюди з різних сторін, щоб дякувати Богу за дар свободи і відновлення структур Церкви на Україні, а передусім за незабутній візит святого Йоана Павла II, щоб дати свідоцтво віри і виявити вдячність стосовно нинішнього Папи Франциска, який неодноразово закликав до миру в Україні та заохочував молитися всі народи світу.

Євхаристія транслювалася польським телебаченням Trwam.

rkc.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ