Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Катастрофа МН17: Перед військовою верхівкою Росії не простий вибір

Публікація в Голландії доповіді міжнародної слідчої групи, яка розслідувала факт катастрофи Боїнга малайзійської авіакомпанії рейсу МН17 має кілька цілей. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав політолог Віктор Небоженко.
Фото з www.5.ua.

Як зазначив політолог, перша – це знайти і пред'явити міжнародній громадськості докази того, що російські військові збили цивільний літак над Україною, що автоматично робить Росію спонсором міжнародного тероризму поряд з ІГІЛ.

Друга - повернути європейську солідарність, яка похитнулася, і зміцнити санкції проти Росії.

«І хоча Нідерланди були в групі критиків санкції і євроскептиків, тепер мало хто з європейських політиків буде відкрито вимагати зняття санкцій, після того як вина Росії буде доведена і визнана міжнародною громадськістю», - написав політолог.

Як зазначає Віктор Небоженко, у доповіді слідчої групи є багато винних у катастрофі Боїнга, але серед обвинувачених немає президента Росії Путіна.

«Тому вся вина лягає на російських військових. Мета - відірвати військових від Путіна. Точно так як економічні санкції боляче вдарили по оточенню Путіна і їм доведеться вирішувати зберегти чи свою вірність Путіну або позбутися накопичених на Заході багатств. Точно також перед військовою верхівкою Росії зараз стоїть вибір. Або взяти відповідальність на себе за збитий цивільний літак, або Захід буде звинувачувати в усьому особисто президента Путіна», - написав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ