Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кава в капсулах Dolce Gusto - інструкція по застосуванню

Бажаєте правильно приготувати каву в капсулах Дольче Густо? Тоді, ви за адресою! Всі, хто хоч раз коштував цей дивовижний напій, з упевненістю підтвердять, що це не просто неймовірно смачно, але й дуже легко!

Перш за все хочеться зауважити, що кава в капсулах Nescafe Dolce Gusto це неперевершений смак та надзвичайно популярний продукт серед українських та європейських споживачів. Також це преміальні сорти високоякісної арабіки, робусти та цікавих й унікальних купажів у різному відсотковому співвідношенні. Саме тому, для торгової марки Nescafe, лінійка продуктів Dolce Gusto, є незмінним лідером не тільки серед продажів, але й серед кількості позитивних відгуків. Тож, як користуватись цими маленькими ємностями? Пропонуємо покроковий та детальний гайд, користуючись яким, ви точно зрозумієте, як приготувати смачний напій, менше ніж за одну хвилину.

Кава в капсулах Nescafe Dolce Gusto

Як правильно готувати капсульовану каву Дольче Густо?

Звичайно, зрозуміло, що для того, щоб готувати таку специфічну каву, потрібна спеціальна капсульна кавомашина. Зауважте, що не всі капсули та техніка поєднуються між собою! Тобто для певної кавомашини потрібні капсули тільки відповідного для неї бренду. В нашому випадку це Krups, Piccolo XS, Genio 5, Mini Me, Infinissima, також Fontana, Drop, Melody, Oblo, а DeLonghi Stelia з незвичним та ефектним дизайнерським рішенням.

Отож, придбавши потрібну кавоварку, перейдемо безпосередньо до інструкції з приготування найсмачнішого напою.

Функції кавомашини

По-перше, дуже радимо розібратись з самою технікою. Ви маєте розуміти, грубо кажучи, що та як. Де знаходиться резервуар для води, чи є спеціальний піддон для рідини, що стікатиме під час чи після приготування та багато іншого. Тобто, техніка має на 100% відповідати особисто вашим вимогам та вподобанням. Це стосується, до речі, не тільки функціоналу, а й зовнішньому вигляду. Апарат може стати або яскравою плямою вашого інтер'єру, або ж вдало гармоніювати з усіма іншим пристроями.

Підготовка

Оберіть смак кави, та вийміть з картонної упаковки, тубуси чи іншого виду пакування, потрібну капсулу. Її не потрібно самостійно проколювати, чи робити інші отвори, кавомашина це зробить самостійно, професійно та на найвищому рівні. Далі, у спеціальний отвір у кавоварці потрібно вставити ємність та щільно закрити кришку, трішки натиснувши на неї, аби почути характерне клацання. Потрібно зауважити, що у деяких моделях кавоварок, що відповідають капсулам Дольче Густо, кришка закривається без клацання, головне це створити герметичність, аби напій під час приготування не переливався.

Оберіть температуру

В моделях деяких кавомашин, як от у вищезгаданій Krups, є можливість вибрати температуру майбутнього напою. Всього температурних режимів чотири: холодний, теплий, помірний та гарячий. Як дізнатись, яку температуру краще обрати в кожному окремому випадку? Виробники попіклувались про комфортне використання та на кожній капсулі позначили рівень температури спеціальними смужками. Згідно з їхньою кількістю, оберіть потрібну температуру за допомогою сенсорної кнопки, або встановіть рівень чи позначку на власний смак, в цьому випадку, гастрономічні експерименти не будуть зайвими.

Оберіть напій

Завантаживши капсулу, та встановивши потрібний рівень температури, визначтесь з напоєм. Кілька прикладів приготування найпопулярніших продуктів від Дольче Густо:

  • Еспресо: беремо одну капсулу, та за всіма попередніми правилами, підготовлюємо та встановлюємо в апарат. Далі, потрібно встановити піддон у потрібне для еспресо положення, тобто, на найвищу позицію. Використовуючи капсулу Espresso Intenso, ви отримуєте 50 мл відмінної свіжозвареної кави.
  • Cappuccino: зазвичай у пакуванні дві капсули Дольче Густо, тобто капсула молока та свіжозмеленої кави, відповідно. Беремо велику чашку, підганяємо під її розмір піддон та чекаємо хвилину. Чашка почне наповнюватись пишною молочною пінкою, а далі кавою. На виході буде велика та смачнюща чашечка найкращого капучино!

Також, від бажаної кількості води буде залежати міцність напою, що актуально в плані еспресо та лунго. До речі, можна контролювати подачу холодної чи гарячої води, таким чином ще більше урізноманітнивши смак напою.

Якість питної води

Так, як вода займає 95% всієї кількості напою, то це вказує на неабияку важливість даної складової. Вода має бути чиста, очищена або навіть джерельна. Але не крижана, а кімнатної температури. Чому? У звичайній водопровідній воді міститься багато хімічних елементів, а найбільше хлору та заліза. Тому аби не тільки не зіпсувати смак та аромат, але й зберегти працездатність техніки, потрібно ретельно обирати чисту та якісну воду. Якщо знехтувати цим пунктом, то це небезпечно поганими наслідками, в плані некоректної роботи апарата в майбутньому, або взагалі технічної несправності.

Дотримуючись цих простих правил та порад, ви зможете приготувати шикарний напій, та насолодитись неймовірним ароматом! Далі пропонуємо переглянути список найтоповіших товарів від швейцарського Dolce Gusto.

Кава в капсулах Dolce Gusto

Смакові особливості кави у капсулах від Dolce Gusto

Ось кілька популярних позицій згідно з відгуками:

  • Dolce Gusto Cafe Au Lait. Один із найбажаніших продуктів серед українців і не тільки. У складі цікаве поєднання арабіки та робусти з Бразилії, Африки та В'єтнаму, у співвідношенні 60/40, є класичним поєднанням для даної лінійки. Кожне зернятко пройшло дбайливе обсмаження середнього ступеня, та повною мірою насичено усіма корисними властивостями. Заварюючи напій, ви відчуєте насичений кавовий аромат, а скуштувавши – яскравий карамельний присмак. Одна капсула кави розрахована на велику чашку (до 180 мл).
  • Dolce Gusto Latte Macchiato. Ще один не менш популярний напій, у складі якого 100% натуральна бразильська та колумбійська арабіка. Бленд зерен, оброблений середнім типом обсмаження, робить напій неймовірно смачним та збалансованим. Приготувати самостійно такий напій можливо, але досить важко, адже він має шари, спочатку знизу йде шар пишної пінки, далі кава, а зверху також багато гарної та легкої молочної піни. Виглядає неймовiрно! А ще цікавіше на смак: кава має солодкий, не нав'язливий смак із карамельно-вершковим присмаком та насичений ароматом.
  • Dolce Gusto Barista. Для поціновувачів кислинки та насичених напоїв. Суміш зерен оброблена темним рівнем обсмажування, тому напій досить міцний та дуже добре бадьорить. Також має цікавий горіховий присмак та ніжну пінку.

Капсули Dolce Gusto

Отже, ми розглянули декілька важливих порад та показали найпопулярніші продукти від швейцарського бренду, тому ми впевнені, що ви точно зможете обрати та приготувати смачну капсульовану каву у себе вдома!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ