Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Термоси для кави

Багато жителів України, у тому числі і я, не уявляють свого життя без кави. Але хтось любить найміцніший еспресо, такий, щоб після нього гіркий смак ще кілька хвилин залишався, а хтось – ароматний солодкий латте. Хтось знає сотню оригінальних рецептів приготування і перемелює зерна вручну, а хтось просто заливає окропом пакетик "3 в 1". І тільки в одному думки таких різних людей збігаються – кава має бути гарячою. А найкращий спосіб зберегти її такою – використовувати спеціальні термоси для кави. Тож саме про них сьогодні ми з вами й поговоримо.

Різновиди

Існують такі варіанти термопродукції для кави:

  • Термокружка. Найпростіший варіант. Не дуже надійний – більшість моделей навіть перевертати не можна. Та й утримання температури у них слабке – до 4 годин у найкращому разі. Але такі термочашки легкі, зручні і досить дешеві, тому їх часто беруть собі ті, кому потрібно просто зберегти приготовлену вдома каву гарячою до прибуття на роботу.
  • Термокухоль. Більш продумана версія. Зазвичай оснащується оригінальною кришкою, часто – із системою, що запобігає опікам при питті. Крім того, у подібних моделях часто є ручка для більш надійного утримання. Та й температуру вони тримають краще – до 8 годин. Ще й місткість у них трохи більша – до 0,3 літра. Тож це варіант для тих, кому потрібен невеликий запас кави на першу половину робочого дня.
  • Термос. Варіант для тих, кому потрібний запас кави на цілий день. Що досить просто з огляду на те, що об'єм деяких термосів досягає 3 літрів. У них завжди є продумана пробка, що забезпечує як ефективне збереження тепла, так і безпеку пиття. І купа корисних доповнень, наприклад, кришки, яку можна використовувати замість чашки, складані ручки, нековзні основи і т.д. А тепло вони здатні утримувати практично цілу добу.

Догляд та чищення

Перший секрет догляду за термосами для кави - не зберігати в них напої довго, тому що вони для цього просто не призначені. А якщо про це забувати, то навіть на різних "нон-стік" поверхнях може почати з'являтися наліт.

Другий секрет - не поміщати всередину нічого твердого. І не важливо, чи йдеться про кубики льоду, ложечку для перемішування напою або металевий йоржик для чищення.

Ну а найголовніше – правильне чищення. У звичайних умовах – м'які миючі засоби та рясне ополіскування після кожного використання. І ніяких жорстких йоржиків чи посудомийних машин. А десь раз на 2-3 місяці – чищення з використанням спеціального очисника.

Пакетик цього засобу розчиняється в літрі теплої води, куди потім розміщуються деталі пробки термоса або термокухлі для кави. Другий пакетик – у теплу воду, якою повністю заповнюють колбу. Тепер залишається кілька годин почекати. А після цього – ретельно промити елементи кришки та колбу великою кількістю проточної води. Таким чином виходить боротися навіть з забрудненнями, що в'їлися, без ризику пошкодити внутрішнє покриття.

Чому саме продукція Zojirushi?

Незважаючи на те, що термоси для кави від японського бренду Зоджіруші коштують дещо дорожче за свої аналоги від інших відомих виробників, вони мають свої незаперечні переваги.

  • Регулярне оновлення. Компанія активно працює над удосконаленням своїх навіть найвдаліших моделей, регулярно оновлюючи їх, відповідно до останніх тенденцій у дизайні та вимог безпеки. До речі, восени 2023 року модельний ряд термокухлів якраз і оновили, додавши їм поверхню, яка не тільки не ковзає, а й дуже приємна на дотик.
  • Простота використання. Для блокування кришки достатньо руху одного пальця, а користуватися термосом чи термокухлем для кави можна однією рукою. У тому числі й тому, що вони дуже легкі, навіть незважаючи на те, що виготовлені із нержавіючої сталі.
  • Безпека. Вся продукція Зоджіруші відповідає найвищим вимогам харчової безпеки. А оригінальні рішення в конструкції кришки та пробки також роблять безпечнішим і її використання, у тому числі й на ходу.
  • Гарантія якості. На оригінальні термоси для кави видається гарантія на 5 років. А це вважається дуже пристойним показником загалом по ринку для подібної продукції.

Але як все це впливає на смак кави? Безпосередньо. Адже наші відчуття формуються не лише за рахунок сигналів від рецепторів, а й завдяки суб'єктивному сприйняттю. Простіше кажучи, напій з гарного та зручного посуду здаватиметься смачнішим, ніж аналогічний, але зі звичайного пластикового стаканчика. Так що якщо ви хочете, щоб ваша кава була не тільки смачною, але й гарячою, нічого краще, ніж термоси Zojirushi, вам не знайти!

Джерело: https://zojirushi.ua/blog/chomu-varto-pridbati-termos-chi-termokruzhku-kavomanu-ta-yak-zrobiti-pravilniy-vibr/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ