Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Термоси для кави

2

Багато жителів України, у тому числі і я, не уявляють свого життя без кави. Але хтось любить найміцніший еспресо, такий, щоб після нього гіркий смак ще кілька хвилин залишався, а хтось – ароматний солодкий латте. Хтось знає сотню оригінальних рецептів приготування і перемелює зерна вручну, а хтось просто заливає окропом пакетик "3 в 1". І тільки в одному думки таких різних людей збігаються – кава має бути гарячою. А найкращий спосіб зберегти її такою – використовувати спеціальні термоси для кави. Тож саме про них сьогодні ми з вами й поговоримо.

Різновиди

Існують такі варіанти термопродукції для кави:

  • Термокружка. Найпростіший варіант. Не дуже надійний – більшість моделей навіть перевертати не можна. Та й утримання температури у них слабке – до 4 годин у найкращому разі. Але такі термочашки легкі, зручні і досить дешеві, тому їх часто беруть собі ті, кому потрібно просто зберегти приготовлену вдома каву гарячою до прибуття на роботу.
  • Термокухоль. Більш продумана версія. Зазвичай оснащується оригінальною кришкою, часто – із системою, що запобігає опікам при питті. Крім того, у подібних моделях часто є ручка для більш надійного утримання. Та й температуру вони тримають краще – до 8 годин. Ще й місткість у них трохи більша – до 0,3 літра. Тож це варіант для тих, кому потрібен невеликий запас кави на першу половину робочого дня.
  • Термос. Варіант для тих, кому потрібний запас кави на цілий день. Що досить просто з огляду на те, що об'єм деяких термосів досягає 3 літрів. У них завжди є продумана пробка, що забезпечує як ефективне збереження тепла, так і безпеку пиття. І купа корисних доповнень, наприклад, кришки, яку можна використовувати замість чашки, складані ручки, нековзні основи і т.д. А тепло вони здатні утримувати практично цілу добу.

Догляд та чищення

Перший секрет догляду за термосами для кави - не зберігати в них напої довго, тому що вони для цього просто не призначені. А якщо про це забувати, то навіть на різних "нон-стік" поверхнях може почати з'являтися наліт.

Другий секрет - не поміщати всередину нічого твердого. І не важливо, чи йдеться про кубики льоду, ложечку для перемішування напою або металевий йоржик для чищення.

Ну а найголовніше – правильне чищення. У звичайних умовах – м'які миючі засоби та рясне ополіскування після кожного використання. І ніяких жорстких йоржиків чи посудомийних машин. А десь раз на 2-3 місяці – чищення з використанням спеціального очисника.

Пакетик цього засобу розчиняється в літрі теплої води, куди потім розміщуються деталі пробки термоса або термокухлі для кави. Другий пакетик – у теплу воду, якою повністю заповнюють колбу. Тепер залишається кілька годин почекати. А після цього – ретельно промити елементи кришки та колбу великою кількістю проточної води. Таким чином виходить боротися навіть з забрудненнями, що в'їлися, без ризику пошкодити внутрішнє покриття.

2

Чому саме продукція Zojirushi?

Незважаючи на те, що термоси для кави від японського бренду Зоджіруші коштують дещо дорожче за свої аналоги від інших відомих виробників, вони мають свої незаперечні переваги.

  • Регулярне оновлення. Компанія активно працює над удосконаленням своїх навіть найвдаліших моделей, регулярно оновлюючи їх, відповідно до останніх тенденцій у дизайні та вимог безпеки. До речі, восени 2023 року модельний ряд термокухлів якраз і оновили, додавши їм поверхню, яка не тільки не ковзає, а й дуже приємна на дотик.
  • Простота використання. Для блокування кришки достатньо руху одного пальця, а користуватися термосом чи термокухлем для кави можна однією рукою. У тому числі й тому, що вони дуже легкі, навіть незважаючи на те, що виготовлені із нержавіючої сталі.
  • Безпека. Вся продукція Зоджіруші відповідає найвищим вимогам харчової безпеки. А оригінальні рішення в конструкції кришки та пробки також роблять безпечнішим і її використання, у тому числі й на ходу.
  • Гарантія якості. На оригінальні термоси для кави видається гарантія на 5 років. А це вважається дуже пристойним показником загалом по ринку для подібної продукції.

Але як все це впливає на смак кави? Безпосередньо. Адже наші відчуття формуються не лише за рахунок сигналів від рецепторів, а й завдяки суб'єктивному сприйняттю. Простіше кажучи, напій з гарного та зручного посуду здаватиметься смачнішим, ніж аналогічний, але зі звичайного пластикового стаканчика. Так що якщо ви хочете, щоб ваша кава була не тільки смачною, але й гарячою, нічого краще, ніж термоси Zojirushi, вам не знайти!

Джерело: https://zojirushi.ua/blog/chomu-varto-pridbati-termos-chi-termokruzhku-kavomanu-ta-yak-zrobiti-pravilniy-vibr/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ

Повідомити автору про помилку:

Адреса сторінки з помилкою:

Текст з помилкою:

Коментар :