Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кайда: Обласні депутати не отримали чітких роз’яснень, щоби прийняти земельні питання

У Львівській обласній раді склалася колізія у зв’язку з внесенням до порядку денного сесії 19 лютого чотирьох земельних питань. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловив депутат ЛОР від фракції ВО „Свобода” Олексій Кайда.
„У Львівській облраді існує колізія, яка склалася у зв’язку з тим, що з одного боку вийшли нові нормативні документи, які зобов’язують проводити аукціони, а з другого боку є люди, які вже зібрали чималий пакет документів, які відповідали існуючому на той час законодавству. Загалом, видаючи нові постанови, Кабмін мав би видати і роз’яснення до них. Натомість, таких роз’яснень немає, а це можна характеризувати, як недопрацювання діючого уряду”, – каже Кайда.
З огляду на це, люди, які оббивали пороги різних інстанцій, не знають, що тепер робити. „Юлія Володимирівна декларує те, що у неї працюють лише фахівці, – каже Кайда. – Однак, цієї проблеми не було враховано, й це ставить під сумнів їхню фаховість”.
На думку Кайди, після прийняття змін до бюджету, фахівці Кабміну повинні були розробити перехідні положення, як це було у випадку з Конституцією, законом „Про місцеве самоврядування”.
Нагадаємо, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник на засіданні президії запропонував депутатам розглянути й затвердити на наступній сесії проекти рішень про погодження землеустрою на відведення земель для ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Україна", ТзОВ "Компанії "Західбудінвест", ТзОВ "Ламела" та ВАТ "Жидачівське заводоуправління цегельних заводів".
Ці питання внесені у порядок денний наступної сесії ЛОР, попри те, що набуття права оренди земельних ділянок, які перебувають у державній або комунальній власності відтепер здійснюється лише на аукціонах. На думку Сеника, депутати повинні затвердити відведення землі, оскільки згаданими підприємствами зібрано чимало документів, на що витрачено чимало коштів, а також є вже попередні погодження місцевих рад.
Однак, з цього приводу існує також документ за підписом начальника юридичного відділу ЛОР Марії Станік, де сказано, що така пропозиція голови ЛОР Мирослава Сеника суперечить чинному законодавству. „Львівська обласна рада не може ухвалити запропоновані рішення, оскільки порушить статтю 124 Земельного кодексу України в редакції від 28.12.07 p., на яку до того ж посилається у преамбулі рішень”, – йдеться у документі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ