Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кендзьор теж неодноразово хотів «заліпити в фізіономію», тому розуміє поведінку Луценка

Народний депутат України Ярослав Кендзьор має сумнів у тому, що завтра відбудеться засідання парламенту, а також взагалі у тому, що тимчасова слідча комісії щодо розслідування фактів порушення Конституції та Законів України міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком буде створена взагалі. Про це Кендзьор заявив у коментарі «Гал-info».
„В мене є сумнів, що завтра відбудеться сесія ВРУ, оскільки Партія регіонів пообіцяла, що блокуватиме парламентську трибуну до того часу, поки не буде відкликано «лист трьох» до НАТО. Тому й невідомо, як завтра себе будуть поводити регіонали. Також в мене є великий сумнів, що тимчасову слідчу комісію щодо Луценка взагалі регіоналам вдасться створити, адже саме вони були ініціаторами її створення. Комісію не створено, це тільки намір її створити, і я маю сумніви, що він буде реалізовнаним», – зазначив Кендзьор.
Він також додав: «Я є прихильником того, що коли побилося двоє мужиків, то факт такої бійки не потрібно виносити на широке обговорення, тим більше у парламенті. Хоча побилися й поважні люди, зокрема, міністр внутрішніх справ Луценко. А регіони намагаються підхопити цей факт, щоб у погуторити-побазарити на цю тему у Верховній Раді України, як на мене, то парламентського слухання такий факт не потребує. Звичайно, у ВРУ, Кабміні, чи на засіданні РНБОУ не варто вдаватися до крайнього методу – застосування кулаків, однак повірте, інколи дуже важко себе стримати, щоб не заліпити комусь у фізіономію. Я сам неодноразово бував таких випадках, тому й розумію поведінку Юрія Луценка, коли ані аргумент, ані пояснення, ані юридичний факт «не доходить» до опонента», – зазначив Кендзьор.
Нагадаємо, як повідомили «Гал-info» в Інформаційному управлінні ВРУ 6 скликання, у Верховній Раді України вчора зареєстровано проект постанови парламенту про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин і фактів щодо порушень Конституції України та законів України, а також численних зловживань службовим становищем міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.
Як відомо, минулої п’ятниці опісля засідання РНБОУ міністр Юрій Луценко на очах у багатьох губернаторів побився із київським мером Леонідом Черновецьким, який на засіданні звинуватив Луценка у вимаганні від нього київської землі, шантажуючи його арештом сина мера. Луценко ж назвав Черновецького «брехуном» і зазначив, що вибачатися не має наміру. Обидва уже зняли побої і готують судові позови.
Водночас, як повідомляє офіційний портал Президента, Ющенко звернувся з офіційним листом до Генпрокурора Медведька із проханням з’ясувати всі обставини сутички між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким і у разі необхідності застосувати всі передбачені законодавством заходи до її учасників. Про результати цієї перевірки та відповідне реагування Президент просить повідомити йому протягом тижня.
Учора, 23 січня, на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що його політична сила домагатиметься відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Водночас Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує розгляд парламентом інциденту, що стався між мером Києва Леонідом Черновецьким і міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, після закінчення розслідування правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ