Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керівництво Дрогобицького заводу автомобільних кранів планує подати позов до суду на ДП «Укрзалізничпостач» на відшкодування 80 тис. грн збитків

ВАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» планує подати позов до суду на ДП «Укрзалізничпостач» на відшкодування збитків, понесених підприємством  за протермінування поплати за поставлені крани.  Про це сказав генеральний директор Дрогобицького заводу автомобільних кранів Валерій Левицький на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Чому ВАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» хоче пікетувати Львівську залізницю?»
 За його словами, у зв’язку із заборгованості зі сторони ДП «Укрзалізничпостач», підприємство у своїй господарській діяльності змушене використовувати кошти з кредитної лінії, сплачуючи при цьому відсотки.  «Збитки підприємства від сплати відсотків по кредиту  становлять  80 тисяч гривень», - сказав  Валерій Левицький
Як зазначає Валерій Левицький, підприємство не зверталося у судові інстанції, оскільки цей процес є затяжним, а для нормальної роботи підприємства потрібні обігові кошти.
„Для виробництва одного крана потрібно три тижні, вартість крана  п’ятсот  тисяч гривень. У нас на березень підписано договорів на поставку 35 автомобільних кранів, якщо не буде обігових коштів, завод можна зупиняти, зриваються договори на поставку кранів”, – сказав він.   
Крім цього, згідно з договором, підписаним з  ДП «Укрзалізничпостач», у разі виникнення конфліктної ситуації  справа мала розглядатися у третейському  суді при корпорації «Юртранссервіс» у Києві. Такі умови передбачені у контракті. „Вони нав’язують правила гри, щоб підприємство не могло оскаржити договір”, - розповів Валерій Левицький.
Як повідомляло агентство, за результатами тендера, оголошеного ДП «Укрзалізничпостач», переможцем на поставку п’яти автомобільних кранів в Донецьку, Південну, Придніпровську та Львівську залізницю визнано ДЗАК. Виходячи з умов договору, «Укрзалізничпостач» повинен був оплатити за поставлену продукцію впродовж 25 банківських днів (крани були відвантажені 19-20 грудня 2005 року). Термін оплати за п’ять кранів закінчився 30 січня цього року. Сума заборгованості ДП «Укрзалізничпостач» перед підприємством становить 2,160 млн грн. 
      ВАТ „Дрогобицький завод автомобільних кранів” виробляє автомобільні гідравлічні крани КТА. Основні моделі – КТА-14, КТА-16, КТА-25 і КТА-28 з вантажопідйомністю 14, 16, 25 і 28 тонн відповідно. Крани виробництва  Дрогобицького заводу автомобільних кранів, які відомі на ринку під торговельною маркою „Силач”,  експортуються в Болгарію, Латвію, Литву, Туркменістан, Узбекистан, В'єтнам, Аргентину, Кубу, Азербайджан, Грузію, Монголію, Судан, Гвінею, Молдову, Білорусь, Росію.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ