Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівництво прикордонних відомств України та Польщі визнало за потрібне відкриття нових пунктів пропуску

20 червня у польському місті Красічин відбулася конференція Головних прикордонних уповноважених України та Польщі – голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина та головного коменданта Прикордонної варти Республіки Польщі Мирослава Кушмєрчака – повідомляє сайт Державної прикордонної служби України.

Під час зустрічі керівники прикордонних відомств обох країн оговорили стан справ на спільній ділянці кордону, питання функціонування пунктів пропуску та перспективи розвитку співробітництва. Вони позитивно оцінили взаємодію оперативно-розшукових органів, діяльність консультаційних пунктів та проведення навчання спільних патрулів. Зазначалося, що ці чинники позитивно впливають на ефективність охорони кордону і зміцнення взаємної довіри.
У зв’язку із зростанням пасажиро-транспортного потоку через спільний кордон Головні прикордонні уповноважені визнали за потрібне відкриття нових пунктів пропуску та розвиток інфраструктури у тих, що вже існують, задля збільшення їх пропускної спроможності. Одночасно головні прикордонники України та Польщі відзначили пріоритетом в діяльності організацію спільного контролю у пунктах пропуску за такою схемою: на в‘їзд – на своїй території, а на виїзд – на території суміжної країни. Задля цього було доручено прикордонникам на місцях спільно з митними органами вивчити можливість організації спільного контролю у пунктах пропуску для автомобільного сполучення „Ягодин-Дорогуськ”, „Рава-Руська-Хребенне”, „Шегині-Медика” та „Краківець-Корчова”. Окрім цього, основними завданнями співпраці на 2006 рік сторони визначили підготовку Угоди про спільне патрулювання, започаткування співробітництва у сфері підготовки службових собак між кінологічними центрами, відпрацювання порядку обміну інформацією, підготовку спільного проекту міжнародної технічної допомоги з використанням коштів фондів ЄС.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ