Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Жовкві пікетуватимуть районніий суд. Загарія схвалює

Завтра, 9 липня, о 10.00 у місті Жовква на Львівщині за адресою вул. Гагаріна,3а громадські активісти пікетуватимуть Жовківський районний суд, щоб не допустити скасування рішення Малехівської сільської ради про перейменування вулиці Нової на вулицю імені героя АТО Тараса Дороша. Про це повідомили у групі Львівська політика на Фейсбук.

Як зазначено в повідомленні, громада села підтримує це перейменування, однак, знайшлося кілька мешканців, які з цим не погодилися і через суд хочуть скасувати рішення сільради.

Тарас Дорош одним із перших вступив добровольцем у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Львів". Він загинув 14 січня від кулі снайпера на бойовому завданні біля селища Станиця Луганська.

В коментарі до повідомлення начальник Львівського обласного управління мміліції Дмитро Загарія емоційно відреагував на повідомлення:

"Шановні друзі! Я пам"ятаю коли Тараса проводжали в останню дорогу ледь не весь Малехів та вся округа, тоді над його тілом, всі підтримали ініціативу священнослужителів, щодо перенайменування вулиці Нової, де проживав герой, на вулицю імені Тараса Дороша. На сесії сільради депутати невдовзі проголосували за таке рішення, залишилось лише його виконати, але раптом деякі власники бізнес підприємств почали збурювати народ, що мовляв, перейменування вулиці обійдеться їм у страшенно великі гроші, бо треба переробляти печатки, штампи, установчі документи, тощо, і у зв"язку з цим називати вулицю іменем людини, яка за свою державу на плаху поклала своє молоде життя, недоцільно. Це ж до якого цинізму, ницості потрібно опуститися щоб заради грошей продати душу дияволу. Через це акцію підтримую! Я особисто зустрічався з сільським головою та розмовляв на цю тему. Мені він обіцяв, що рішення скасоване місцевою радою не буде. Значить любителі грошей вирішили це питання протиснути через суд. Хочу їх запитати - вам не соромно перед світлою пам"яттю свого героя- односельця Тараса Дороша?!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ