Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість перевірок, здійснених ДПІ, з місяця в місяць зменшується – Віталій Хилюк

Кількість перевірок, здійснених ДПІ, з місяця в місяць зменшується. Про це голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк заявив на учорашньому засіданні громадської колегії при ДПА.
„Кількість перевірок, здійснених ДПІ, з місяця в місяць зменшується, але ми ще й досі маємо проблеми з внутрішнім відшкодуванням ПДВ. За 11 місяців при 30-відсотковому зростанні експорту водночас на 100 млн грн знизився ВВП області, і суми сплати ПДВ не завжди відповідають заявленим сумам відшкодування. Це не є нормально, відповідно, треба перевіряти. 80 відсотків відшкодування ПДВ припадає на експортерів, які прозоро працюють і з ними фактично проблем не виникає, а ось 20 відсотків відшкодування ПДВ припадає на внутрішні відшкодування, і з ними найбільше проблем, і їх ми посилено перевіряємо. За 11 місяців 2006 року по ухиленню від сплати ПДВ, заявлені на відшкодування завищених сум та інших моментах, було порушено 38 кримінальних справ на загальну суму 42 млн грн. Це доводить, що зловживання є і ми з ними будемо боротися”, – сказав Хилюк.
Водночас Віталій Хилюк зазначив, що з початку року суттєво виріс рівень сплати підприємствами ПДВ. „ З 19 тисяч підприємств області 16 тисяч сплатили з початку року ПДВ. 3 тисячі підприємств внесені до групи ризику і їх перевіряють. Загалом же рівень проплат цього року зріс у 6100 підприємств, і це дуже схвальний показник”, – сказав Хилюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ