Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кількість затриманих "диверсантів" у Криму вже дев'ять

Кількість затриманих у так званій справі про підготовку диверсій у Криму збільшилася до дев'яти осіб. Про це повідомляє в понеділок російський "Інтерфакс", посилаючись на джерело в правоохоронних органах РФ.

"На сьогоднішній день під вартою перебувають вже дев'ять осіб, двоє з них заарештовані. Найближчої доби їм можуть бути пред'явлені звинувачення за статтями, в тому числі пов'язаними з організацією теракту і сприянні терористичної діяльності", – сказало джерело.

Співрозмовник агентства повідомив, що двоє людей, додатково затриманих у справі, є жителями півострова, і недавно отримали російське громадянство.

Ще близько 10 осіб поки проходять у справі як свідки. Джерело не виключило, що статус деяких з них може змінитися на підозрюваних, зазначає агентство.

За розрізненим даними, 7 серпня поблизу адмінмежі між анексованим Кримом і материковою Україною сталися неординарні події з застосуванням зброї.

Спершу у ЗМІ повідомлялося про нібито напад на військову частину в Армянську, в результаті якого одна людина загинула, трьох було поранено. У Генштабі ЗСУзаперечували свою причетність до цього інциденту.

10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

Один із затриманих – українець Євген Панов, якого ФСБ назвала представником Головного управління розвідки Міноборони України і звинуватила в підготовці терактів. Українська влада заперечує причетність своїх військових до ймовірних терактів у Криму.

За даними української розвідки, перестрілка в Криму поблизу Армянська в ніч на 7 серпня сталася між російськими військовими.

11 серпня голова Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що 7 серпня у другій половині дня на контрольному пункті "Чонгар" українським прикордонникам довелося вистрелити в повітря, коли один із громадян України намагався прорватися через контрольний пункт в'їзду-виїзду.

Також у четвер джерело у силових структурах України розповіло журналістам, що 7 серпня біля села Суворове біля пункту пропуску "Армянськ" п'яні російські десантники зупинили автомобіль "Шкода Фабія" Гафіза Мухамадова і після словесної перепалки почали стріляти – у чоловіка було 7 кульових поранень, у його супутниці – легке поранення.

За словами джерела, російські військові втекли й певний час переховувалися від правоохоронців, згодом трьох із них затримали, ще двох розшукують.

За інформацією деяких ЗМІ, Мухамадов впав у кому, але вже вийшов із неї.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ