Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін і Лавров не домовилися щодо миротворців та звільнення заручників

Міністри закордонних справ України та Росії Павло Клімкін та Сергій Лавров на полях Мюнхенської конференції 16 лютого обговорили питання звільнення заручників, а також введення миротворчої місії ООН на Донбас, однак переговори суттєвих результатів не принесли, - 112 Україна.

"Висловив прохання здійснити реальний вплив на окупаційну адміністрацію в тому, щоб вони хоча б не порушували базові принципи людяності і не йшли до тих погроз, про які всім відомо… Говорили, і це теж дуже важливий гуманітарний момент, про доступ міжнародних гуманітарних організацій і Червоного Хреста, до наших хлопців… Ми маємо почати реальний процес пошуку тих, хто зник безвісти, це наш моральний обов’язок. Потім ми обговорили питання СЦКК і можливість, яким чином він може відновити свою роботу, оскільки російських представників там немає. Я чітко сказав, що ми не можемо говорити про якісь формальні статуси тут, але практичні речі мають залишатися сфокусованими на припинення вогню", – розповів Клімкін.

Другою важливою темою після звільнення заручників і політичних в’язнів, за словами Клімкіна, була тема миротворчої операції.

"Ми довго говорили про це. Я сказав, що для нас дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство могло поступово перебрати контроль над окупованими територіями, без цього не можемо говорити ні про що, про жодний подальший процес… Я так розумію, що дискусію ми маємо продовжувати. Поки що ми не домовилися ні до чого, російська точка зору інша. Будемо працювати далі", – сказав він.

На його думку, ця зустріч була важливою з гуманітарної точки зору.

"Я дуже сподіваюся, що можемо надати поштовх з інших питань. Домовленостей у нас немає", – резюмував він.

Нагадаємо, на полях Мюнхенської безпекової конференції, що відбувається з 16 по 18 лютого, очікується зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія).

Після прибуття до Мюнхена глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що головними для нього будуть питання безпеки та звільнення заручників. Крім цього, Клімкін повідомив, що має намір перед переговорами "нормандської четвірки" зустрітися з російським колегою Сергієм Лавровим віч-на-віч.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ