Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін назвав жалюгідним "обґрунтування" РФ анексії Криму

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав ухвалений у Росії закон про святкування 19 квітня "Дня прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії" жалюгідним кроком і демонстрацією слабкості РФ. Про це він написав у Twitter.

"Учорашнім випадом щодо Криму Росія демонструє свою слабкість, огризаючись на декларації низки цивілізованих країн. Жалюгідний хід: трохи покопирсатися в історії, аби знайти виправлення сьогоднішнім злочинам", - написав Клімкін,

Він додав, що РФ шукає аргументи в минулому, тоді як "цивілізований світ – в міжнародному праві".  

Як повідомлялося, 24 липня Держдума РФ прийняла в остаточній редакції закон, яким встановила нову пам'ятну дату Росії – День прийняття Криму до складу Російської імперії.

Зазначається, що, на думку авторів законопроекту, встановлення нової пам'ятної дати Росії "підтверджує безперервність перебування півострова Крим і міста Севастополя в складі Російської держави".

25 липня Держдепартамент США оприлюднив офіційну декларацію по Криму, у яків вказав, що не визнає анексію півострова Росією. 

28 липня Рада Федерації РФ схвалила закон про встановлення 19 квітня пам'ятної дати - Дня прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії у 1783 році.

18 березня 2014 року президент РФ Володимир Путін підписав "договір" із самопроголошеними представниками "влади" Криму про включення Криму та Севастополя до складу РФ. Базою для "договору" назвали результати незаконного "загальнокримського референдуму", що відбувся 16 березня.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ