Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кміть підписав протокол про співпрацю Львівщини з Донецькою областю

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть підписав Виконавчий протокол про співпрацю у торговельній, економічній, науково-технічній, гуманітарній, культурній та інших сферах між Львівською і Донецькою областями на 2010-2011 роки. Аналогічний документ також підписав голова Донецької облдержадміністрації Володимир Логвиненко, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Протокол складено на підставі Угоди про співпрацю в торговельній, економічній, науково-технічній, гуманітарній, культурній та інших сферах між Львівською і Донецькою областями, яку було підписано ще 17 жовтня 2001 року.

 

Згідно з виконавчим протоколом, передбачено співпрацю Львівської та Донецької областей у таких напрямках:

 

1. У торговельно-економічній сфері:

 

- Надання інформаційної та консультаційної підтримки підприємствам-експортерам Львівської і Донецької областей в пошуку потенційних партнерів.

- Інформаційний обмін і обмін досвідом роботи щодо актуальних та пріоритетних напрямків розвитку сфери внутрішньої торгівлі та побутових послуг, з питань вдосконалення діяльності споживчих ринків товарів та послуг.

- Сприяння в організації проведення ярмарків, виставок-продажів товарів, присвячених пам’ятним датам та регіональним святам, із залученням суб’єктів підприємницької діяльності, які виробляють і здійснюють продаж товарів народного споживання та сільськогосподарської продукції.

- Обмін досвідом роботи Асоціації кулінарів у проведенні Майстер-класів та Сервіс-класів, асоціації підприємств побутового обслуговування населення Донецької області, Спілки перукарів південно-східної України у проведенні регіональних і обласних конкурсів на краще підприємство торгівлі, ресторанного господарства, ринку.

- Запровадження системи постійного інформаційного обміну щодо промислового потенціалу областей, впровадження новітніх й енергозберігаючих технологій, організації виробництва, а також щодо існуючих проблем підприємств і способів їх вирішення.

- Проведення форумів молодих підприємців, конкурсів бізнес-планів серед молоді з метою залучення молоді до сфери малого підприємництва.

- Обмін досвідом розвитку підприємництва і приватної ініціативи.

- Участь ділових кіл Львівської і Донецької областей у щорічних міжнародних і регіональних інвестиційних, економічних форумах, які проходять у Львівській і Донецькій областях.

- Сприяння реалізації спільних інвестиційних проектів, які забезпечують високу ефективність інвестицій у сферах будівництва, реконструкції і модернізації підприємств.

- Формування та підтримка інформаційного ресурсу у мережі Інтернет щодо спільних інновацій-інвестиційних та комерційних пропозицій областей.

- Сприяння кожній ініціативі, що зорієнтована на розвиток господарських і торгівельних контактів, передусім через створення банку даних для просування продукції обох регіонів.

 

2. У науково-технічній сфері:

 

- Розвиток зв’язків у галузі науки і техніки, вжиття заходів для створення спільних науково-дослідних організацій, які нададуть можливість опанувати сучасні технології та напрацьовувати взаємовигідні програми і проекти.

- Проведення спільних досліджень і розробок у відповідності до Договору про співробітництво між донецьким науковим центром НАН і МОН України й Радою ректорів вищих навчальних закладів Донецького регіону та Західним науковим центром НАН і МОН України й Радою ректорів вищих навчальних закладів Львівського регіону.

- Розробка спільних міжрегіональних проектів та програм з питань науково-технічної інформації, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності, підвищення інвестиційної привабливості наукового потенціалу регіонів:

- сприяння взаємодії регіональних комп’ютерних мереж науково-технічної та економічної інформації;

-  формування та підтримка взаємодії регіональних інноваційних інфраструктур;

-  співпраця з питань трансферу і комерціалізації технологій;

- сприяння розповсюдженню інформації про можливості співпраці із закордонними освітніми, дослідницькими та промисловими інституціями, участі у міжнародних програмах та проектах.

 

3. У сфері культури та духовності:

 

- Участь творчих колективів Донецької області у мистецьких заходах, які проводяться на території Львівської області.

- Участь творчих колективів, окремих виконавців та народних майстрів Львівщини у мистецьких заходах, які проводяться у Донецькій області.

- Сприяння гастрольному обміну театральних і концертних колективів.

- Участь творчих колективів Львівської і Донецької областей у Всеукраїнських фестивалях дитячо-юнацької творчості.

- Обмін методичними матеріалами та делегаціями обласних бібліотек.

- Творчі стажування та організація участі спеціалістів відповідних напрямків у спеціалізованих семінарах, конференціях, форумах, асамблеях тощо.

- Ознайомлення з традиціями, культурою Львівщини груп учнівської молоді з Донеччини в межах Всеукраїнської різдвяної акції «Схід – Захід разом».

- Організація відпочинку та оздоровлення дітей (в період літніх канікул) у дитячих таборах та санаторіях у Карпатах та на березі Азовського моря.

- Проведення радіомостів з нагоди Державних свят між учнями Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та учнями позашкільних навчальних закладів, міст Слов’янська, Волновахи, Харцизька Донецької області.

- Організація змагань з авіамоделізму (моделі повітряного бою) у м. Жовклі Львівської області за участю команд учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Львівської і Донецької областей.

- Обмін туристичними групами учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників Львівської і Донецької областей.

- Участь учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Львівської і Донецької областей у художньому пленері в рамках обласних конкурсів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва серед учнівської молоді.

- Розвиток учнівського лідерства в освіті. Участь лідерів учнівського самоврядування двох областей у літньому таборі учнівського самоврядування на території Львівської області.

- Участь працівників освіти у Всеукраїнських конференціях, круглих столах, семінарах.

- Організувати участь лідерів молодіжних організацій Львівської області у Відкритому форумі молоді Донбасу «Молодь без кордонів» і у науково-практичній конференції «Молодь та держава».

- Обмін інформацією з питань інноваційної діяльності освітянських програм, проектів між Головним управлінням освіти і науки Львівської ОДА і Управлінням освіти і науки Донецької ОДА.

 

4. У сфері охорони здоров’я:

 

- Проведення науково-практичних семінарів, конференцій з широким залученням вчених, представників підприємств і організацій, зокрема, організація та проведення спільної науково-практичної конференції з питання організації надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

- Проведення презентацій зразкових клінік Львівської і Донецької областей.

- Підтримка і розвиток медичних центрів сучасними технологіями.

 

5. У сфері туризму:

 

- Організація здійснення інформаційної діяльності для поширення інформації про туристичні можливості Львівщини і Донеччини.

- Участь у міжнародних туристичних виставках, форумах, встановлення ділових зв’язків між організаціями та об’єднаннями, які ведуть спільну діяльність для розвитку туризму.

- Представлення туристичної експозиції Донеччини на Міжнародній виставці-ярмарку «ТурЕКСПО» у Львові.

- Активізація обміну туристичними потоками, сприяння у налагодженні контактів представників туристичних підприємств і організацій.

 

6. У сфері спорту:

 

- Підготовка спортсменів масових спортивних розрядів та спорту вищих досягнень, членів і кандидатів до збірних команд України, майстрів спорту України тощо.

- Сприяння організації та проведенню обласних, всеукраїнських та міжнародних спортивних заходів, змагань, великих спортивних турнірів та залучення до участі в них представників областей.

- Організація співпраці у реалізації заходів з підготовки до: 100-річчя українського хокею, І Юнацьких Олімпійських ігор, Чемпіонату світу зі стрільби з лука, Євро-2012.

- Налагодження системи академічних обмінів, двосторонніх спортивних заходів між викладачами та студентами спеціалізованих вищих навчальних закладів.

- Стажування та обмін досвідом організації спортивної та спортивно-масової роботи між керівниками спортивних товариств, клубів, федерацій з видів спорту, шкіл вищої спортивної майстерності, регіональних відділень НОК України.

- Налагодження двосторонньої співпраці між ДЮСШ обох областей, укладення угод і узгодження планів співпраці між тренерським складом та вихованцями ДЮСШ.

 

7. У сфері регіональної політики:

 

- Обмін досвідом з організації моніторингу реалізації Угоди щодо регіонального розвитку між Кабінетом міністрів України і Львівською обласною радою та між Кабінетом міністрів України і Донецькою обласною радою.

 

8. У сфері розвитку співпраці та обміну інформацією:

 

- Проведення постійних консультативних зустрічей голів Львівської і Донецької облдержадміністрацій, присвячених підведенню підсумків співпраці та визначенню напрямків майбутньої співпраці, а також розв’язанню наявних проблем.

- Проведення що піврічного інформаційного обміну щодо виконання сторонами даного Виконавчого протоколу і Угоди.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ