Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Китай надав МОЗ України 50 автомобілів екстреної допомоги

У рамках співпраці Китай надав МОЗ України 50 автомобілів екстреної допомоги з медичним обладнанням на 3,5 мільйони доларів. Обладнання вже встановлене, налаштоване, а українські фахівці пройшли навчання та готові з ним працювати. Про це написала на своїй сторінці у Facebook Уляна Супрун.

"Усі авто відправлені до областей України. Вони допоможуть підсилити центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Вдячна нашим міжнародним партнерам! Будемо продовжувати співпрацю", - зазначила Супрун.

ВО Міністра охорони здоров’я також розповіла, що додаткове фінансування екстреної медичної допомоги закладено в бюджет на наступний рік:

"Кошти допоможуть поліпшити якість послуг, проте якщо хочемо досягти успіху, не можемо покладатися лише на фінансування обладнання. Дуже важливе постійне навчання працівників бригад, підвищення їхньої заробітної плати та робота за найбільш актуальними міжнародними рекомендаціями надання допомоги. Саме від знань та досвіду людей залежить, як швидко будуть врятовані життя.

Крім того, частиною змін має бути поліпшення доріг та тренування працівників служб, які першими доїжджають на місце катастрофи (поліцейських, рятувальників).

Окреме питання — поліпшення роботи диспетчерських служб. Застаріле програмне забезпечення диспетчерських, відсутність єдиних протоколів обробки виклику та якісного аналізу даних про реальну ситуацію в регіонах дуже впливає на якість допомоги. Тож створюємо електронну систему «Централь 103» і впроваджуємо нові протоколи, що допоможе оперативніше обробляти виклики диспетчерам та швидше відправляти автомобілі на місце події. Першими, в пілотному режимі, до системи підключаться диспетчерські у 8 областях України (Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській) та Києві.

Спільно з Урядом працюємо над комплексними змінами екстреної медичної допомоги".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ