Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колектив драмтеатру ЗОКу вже вп’яте звертається до Президента України з приводу ліквідації театру

Колектив Львівського драматичного театру Західного оперативного командування вже вп’яте звертається з відкритим листом до Президента України Віктора Ющенка щодо подальшої долі театру ЗОК. Про це сьогодні, 12 травня 2006 року, під час прес-конференції повідомив головний режисер театру Віктор Щербаков.
Згідно з Директивою Міністерства оборони України, театр підлягає ліквідації. Всі працівники театру письмово попереджені про звільнення з 1 червня 2006 року.
Подаємо текст зверення:
«Шановний пане Президенте! Звертаємося до Вас, як до Верховного Головнокомандувача ЗСУ та гаранта Конституції з проханням про відміну пунктів Директиви МОУ про ліквідацію драматичного театру ЗОК. З метою збереження закладу культури та захисту нашого конституційного права на працю, просимо Вашого термінового особистого втручання щодо передачі драматичного театру ЗОК Міністерству культури та туризму, як закладу культури, з відповідним штатом, штатним розписом та цілісним майновим комплексом. Тільки в такий спосіб можна зберегти творчий потенціал від знищення, а будинок театру від приватизації».
Драматичний театр Західного оперативного командування був створений 1931 року, і 53 роки він працює у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ