Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Колесніченко розповів у Львові, за що звільнили Вакарчука

З системи освіти слід викорінити корупцію і ідеологію. Саме цим зумовлено кадрові зміни в Міністерстві освіти та науки. Про це сьогодні, 18 березня, під час прес-конференції у Львові повідомив народний депутат України, регіонал Вадим Колесніченко.

Нардеп озвучив кілька фрагментів з моніторингу діяльності МОН за керівництва Івана Вакарчука. Так, МОН зволікало з розповсюдженням окремих підручників, які надійшли у навчальні заклади, зі слів Колесніченка, не у вересні, а в грудні. Колесніченко заявив, що Іван Вакарчук відмовився від практики запрошувати на навчання в західноукраїнські виші студентів з Криму. «Навіщо? Щоб не інтегрувати в Західну Україну дітей з півдня. Ми це відновимо, бо працюємо на всю державу», – додав регіонал.

Колесніченко також закинув Вакарчуку махінації із конкурсами нових підручників. Мовляв, автори підручників для школярів, що перемогли у конкурсах МОН, так і не змогли надрукувати свої роботи для масового розповсюдження.

Натомість Семиноженко, Табачник мають змінити стан справ в освіті, «розламати кумівство», усунути корупційні зв’язки і ідеологію, стверджує Колесніченко. У протилежному випадку їх буде звільнено.

Щодо призначення Дмитра Табачника, то фракція без вагань підтримала пропозицію Миколи Азарова. «Дайте Табачнику попрацювати на цій посаді. Табачник зробить все, щоб «сіру» українську освіту підняти до рівня європейської», – запевнив нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ