Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Колишня зірка театру Марії Заньковецької зніметься в новому фільмі

Як повідомив в коментарі Гал-інфо режисер-дебютант Богдан Ничкало, планується, що короткометражна стрічка “Мам, чому ти поїхала?” вийде 20 лютого.

Фільм розповість про долю матері, яка поїхала на чотири роки за кордон і залишила вдома свого сина. Це історія про стосунки, які можуть скластися між ними за таких обставин.


"Чотири місяці тому, я розпочав проходження курсу "Кінорежисура", де ми вчимося створювати фільми від початку зародження ідеї до постпродакшну. Дуже важливим стало те, що курси відбуваються українською мовою, що власне, і змусило мене оплатити навчання, бо спеціалізованих курсів по режисурі в Україні, які відбуваються українською, знайти дуже-дуже важко.

Останні три роки, я мріяв про те, щоб зняти своє кіно. Зараз я працюю над своїм першим фільмом", - зокрема розповів Богдан Ничкало в коментарі Гал-інфо.

Він також повідомив, що позаду процес кастингу, що він дуже вдячний всім хто долучився до створення фільму і що вірить в його ідею.

"На оголошення про кастинг відгукнулися понад 200 акторів. Я безмежно вдячний і вражений", - додав Богдан.

Як зауважив автор проєкту, на роль головного героя візьмуть не професійного актора, бо серед українських акторів "не вистачає чоловіків". Окрім цього, в акторському складі будуть і професіонали, наприклад Ганна Гарник з театру “Почайна”, що гратиме маму, а також колишня провідна акторка театру імені Марії Заньковецької Анна Матійченко.

Анна Матійченко

“Я навіть не до кінця впевнений від кого історія ведеться, точніше кого б я назвав головним героєм. По хронометражу чисто виходить, що мама - головний герой, але і син там не менш важливий персонаж, тому що він теж переживає нелегкі часи” – каже Богдан про події фільму. 

Головними темами картини стануть проблема еміграції, проблема “батьківства на відстані” та, як висловився автор, “анархо-нігілістичні” ідеї, що захопили розум головного героя. 

“...Роман, за сценарієм і є молодий, йому 18, тому він не може не піддаватися впливу того постмодерну, в якому живе” – додає Богдан.

Наразі відкритим залишається питання музики до фільму, яку Богдан планував написати сам.

“Погляд на те, яка музика там має бути, в мене є… Монтажем буду займатися я, звукорежисурою буду займатися я, відповідно, музикою також  буду займатися я, тому, залежно від того, скільки в мене буде часу, відповідно стільки я зможу приділити й тоді зможу щось гідне написати”, – зазначив Богдан Ничкало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ