Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Командир львівського «Беркуту» може повернутися на роботу

Екс-командира львівського БМОП "Беркут" Ростислава Пацеляка звільнили з посади у запас ЗСУ за скороченням штату. Наказ про звільнення від 20 березня 2014 року. Однак він може поновитись на службі. Нині він начебто часто з'являється в ГУ МВС Львівщини. Про це в коментарі Гал-інфо розповіло компетентне джерело в правоохоронних органах, яке забажало залишитися не названим.

«Потрібно детально вивчити документи і з’ясувати, чи справді законного його звільнили. Це може бути просто фікція. В такому випадку, якщо людину звільняють незаконно, через якийсь період часу вона зможе подати скаргу до суду і поновитись на посаді», - зазначив співрозмовник.

За його словами, у зв’язку із скороченням штату, згідно із трудовим законодавством, працівникові повинні дати два місяці для пошуку роботи.

«Якщо Ростислав Пацеляк  писав, скажімо, розписки, що сам не хоче більше працювати, тоді проблеми нема. Мав би бути пункт «за власним бажанням». Якби за власним бажанням, то не було б прецеденту. Інакше він може бути поновлений в законному порядку, при чому з компенсацією вимушеного прогулу», - прокоментував співрозмовник.

Джерело також додало, що переатестація всіх працівників львівського «Беркуту», які після розформування БМОП стали Спеціальним підрозділом міліції, не була зовсім прозорою: «Напевно, це мала б бути громадська переатестація, до якої слід було б залучити громадських активістів".

Співрозмовник зазначив, що після подій на Майдані повинні відбутися переоцінка всього особового складу.

«Переоцінка має бути ініційована новим начальником ГУ МВС Львівщини із залученням громадськості», - зазначив співрозмовник.

Наразі, за його словами, призначення в СПМ відбуваються за погодженням екс-керівника «Беркуту».

Нагадаємо: активісти вважають, що на керівні посади  Спеціального підрозділу міліції, який працюватиме замість БМОП «Беркут», мають бути призначені ті люди, які звільнилися за власним бажанням на початку подій на Майдані. Такі люди є, це група до 15 осіб, які в січні-лютому щойно почались активні дії, за власним бажанням звільнилися з «Беркуту». Саме вони заслуговують на керівні посади.

Як раніше повідомляло Гал-інфо, 170 бійців призначено на роботу у Спеціальному підрозділі міліції, який зараз очолює в.о. командира, 34-річний підполковник Василь Дідух.

На прохання Гал-інфо прокоментувати це призначення, джерело зазначило, що Василь Дідух був у зв’язці з екс-начальником БМОП «Беркут» Ростиславом Пацеляком, який був у Києві: "Він займався безпосередньо довозом провіанту до Києва, він є його правою рукою. Можна припустити, що його призначили для того, щоб Пацеляк міг повернутися, як тільки доведе незаконність свого звільнення».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ