Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія екології ЛМР не згідна пожертвувати 89 дерев Личаківського парку заради Євро-2012 у Львові

Реконструкція спортивного комплексу «Скіф», який належить Львівському університету фізичної культури, тимчасово призупинилася. Причиною стало положення екологічної комісії Львівської міської ради про заборону вирубки 89 дерев у рекреаційній зоні Личаківського парку.
Дерева мають вирубати на території, де планують розташувати тренувальний футбольний комплекс до Євро-2012.
Перший проект, який передбачав, вирубку лише 18 дерев, не пройшов погодження історико-архітектурної комісії. Проект передбачав зведення споруди 18 метрів висотою. Це дозволило б зберегти дерева та кошти. Однак комісія не затвердила проект, адже, на її думку, ця будівля повинна мати не більше, ніж 10 метрів у висоту, аби не псувати вигляд території з приватною забудовою. Водночас, відповідно до вимог УЄФА, споруда повинна мати певний перелік приміщень. Відтак проект замінили іншим, більшим за площею, який, однак, вимагав вирубки більшої кількості дерев.
Як зазначила член екологічної комісії Львівської міської ради Тетяна Крушельницька, Личаківський парк є унікальної рекреаційною зоною, і вирубка стількох дерев цінних порід може призвести до втрати ним своїх особливостей. Крім того, за словами головного архітектора міста Юрія Криворучка, другий проект було зроблено поспішно та недостатньо якісно.
Нагадаємо, що на стадіоні «Скіф» планувалося розташувати одне з чотирьох тренувальних полів для команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. З чотирьох полів саме цей стадіон перебуває у найгіршому стані. «Є певний графік виконання робіт, і відставання збільшує ризик того, що Євро-2012 у Львові не відбудеться. Рішення комісії має бути логічним та оперативним» -- каже директор Департаменту Євро-2012 Олег Засадний.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ