Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Комісія Ф1 офіційно затвердила додатковий заліковий бал за найшвидше коло

Спортивний регламент Формули 1 офіційно змінився. Усі відповідні органи погодили нарахування одного залікового балу за найшвидше коло в гонці.

У понеділок у Стратегічній групі і Комісії Ф1 завершилося електронне голосування, яке остаточно затвердило рішення Всесвітньої ради автоспорту FIA. Офіційно, у 2019 році, починаючи з Гран Прі Австралії, хтось із гонщиків отримає один заліковий бал за найшвидше коло в гонці.

Як і очікувалося, пілот здобуте це очко лише у разі фінішу у заліковій зоні, тобто якщо фінішує у топ-10. Це очко заробить не тільки пілот, а й команда, яку він представляє.

Спортивний директор Ф1 Росс Брон заявив: «З FIA ми інвестували в оцінку ідей та рішень, які можуть покращити шоу і при цьому зберегти цілісність нашого виду спорту. 60 років потому ми відчули, що повернення нагородження гонщика, який подолав найшвидше коло, буде правильним.

Ми декілька місяців розглядали це рішення. Воно є відповіддю уболівальникам по всьому світу після численних досліджень. Скільки разів ми чули, як гонщик по радіо питає, у кого найшвидше коло? Відтепер це не буде питанням лише рекордів та престижу. Це буде конкретна мотивація, яка зробить фінальну частину гонки цікавішою. Іноді важливо згадати історію нашого спорту, аби йти уперед».

Нагадаємо, що у чемпіонаті світу нараховували залікове очко за найшвидше коло у 1950-1959 роках.

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ