Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет Ради не підтримав відставку міністра культури Ткаченка

Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики.
Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Відставку не підтримали "більшістю голосів". Тепер питання відставки міністра будуть розглядати на засіданні Верховної Ради.

Народний депутат Микола Княжицький заявив, що він, а також Володимир В'ятрович, Софія Федина та Гео Лерос голосували за відставку Ткаченка, решта членів — проти. Сам Ткаченко взяв участь у засіданні комітету через відеозв'язок.

Ткаченко увечері 20 липня повідомив, що подав заяву про відставку через "хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни". До того стало відомо, що "Мультимедійна платформа іномовлення України", якій належить телеканал "Дім" та UATV, вирішила профінансувати виробництво 53 українських фільмів та серіалів, які перемогли в конкурсі.

Серед проєктів, які мали отримати державне фінансування, — серіал "СМТ Інгулець" від компанії "Прототип Продакшин", якою володіє телеведучий Юрій Горбунов. Він уже заявив, що відмовився від державних 33 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ