Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія Lego стала виробляти забагато кубиків

Забагато кубиків Lego - це проблема, з якою стикаються багато батьків, проте зараз сама компанія з виробництва іграшок визнає, що виробляє їх забагато, - ВВС Україна.

У компанії наголосили, що продажі та прибуток впали вперше за 13 років.

Слабкі показники в Lego вважають причиною того, що компанія мусить дешево розпродавати надлишкові запаси.

Речниця Lego заявила, що в компанії "надто багато" запасів на складах і в крамницях.

"У крамницях не було достатньо місця для отримання іграшок 2017 року, а двигуном торгівлі іграшками є новизна", - додала вона.

Данська компанія з виробництва іграшок також повідомила, що в минулому році знизила свою продуктивність.

Керівник Lego Group Нільс Крістіансен заявив, що "немає жодного швидкого виходу" з ситуації, і компанії знадобиться "деякий час" для відновлення зростання.

Про слабкі показники компанії в Lego повідомили після того, як вона скоротила у вересні 1 400 робочих місць в усьому світі. Тоді наголошувалося, що бізнес компанії потребував "перезавантаження".

Доходи за 2017 рік скоротилися на 8% до 5,8 млрд доларів, у порівнянні з 6,3 млрд доларів у 2016 році.

Прибуток до оподаткування в 2017 році знизився на 18% до 1,7 млрд доларів.

"Протягом року доходи зменшилися, проте споживчі продажі або продажі в магазинах залишалися на тому ж рівні. Це свідчить про те, що споживачі (діти та їхні батьки) продовжують купувати у роздрібних торговців", - наголосила речниця Lego.

"2017 рік був складним, і в цілому ми не задоволені фінансовими результатами", - наголошує керівник Lego Group Нільс Крістіансен.

Проте, за його словами, показники компанії покращилася під кінець року, а обсяги продажів у грудні зросли на семи з 12 найбільших ринків.

Компанія збільшує продажі на нових ринках, особливо в Азії.

У Lego наголосили, що бачать "сильний потенціал" свого бізнесу в Китаї, де продажі минулого року зросли з двозначним показником.

"Ми розпочали 2018 рік у кращій формі, і протягом найближчого року ми стабілізуємо бізнес, продовживши інвестувати в чудові продукти, ефективний глобальний маркетинг та вдосконалене виробництво", - сказав пан Крістіансен.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ