Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комунальні підприємства Львова перевірять на відкритість і публічність

Громадські активісти та журналісти із Західної України проведуть моніторинг публічності комунальних підприємств. Зокрема, такий моніторинг буде проведено у Львові та на його основі створено рейтинг публічності комунальних підприємств міста, повідомили учасники проекту.

З 17 по 19 червня громадські активісти зі Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Тернополя, Хмельницького, Луцька та Рівного вивчали особливості та законодавчу базу функціонування комунальних підприємств, аналізували чинні корупційні схеми та можливість виникнення нових.

За підсумками кампанії «Публічність комунальних підприємств обласних центрів західної України як механізм розбудови відкритого врядування» буде розроблено проект рішення про відкритість комунальних підприємств, яке активісти передадуть у місцеві ради та оприлюднять у вільний доступ. Положення розроблятиметься на основі моніторингу та має на меті нівелювати ряд корупційних ризиків, які є у роботі комунальних підприємств.

Вже зараз створено портал, де мешканці Львова можуть оцінити рівень публічності комунальних підприємств, просто зайшовши на сайт www.kprating.info. На сайті, також, знаходитьця інформація про проект, новини проекту, рейтинги публічності КП та Положення про відкритість КП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ