Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комуністи вимагають негайно розглянути законопроект про мови

Фракція Комуністичної партії виступає за якнайшвидший розгляд Верховною Радою законопроекту про мови, заявив на засіданні погоджувальної ради парламенту Петро Симоненко.

"Давайте ми все-таки його розглянемо. Ми, троє народних депутатів, внесли цей проект закону про мови і пропонуємо його розглянути, не відкладаючи далеко, виходячи з того, що ця проблема продовжує хвилювати суспільство", - заявив лідер КПУ.

"Давайте визначимося шляхом голосування у Верховній Раді і приймемо відповідне рішення", - сказав Симоненко.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що відповідний законопроект пройшов перевірку міжнародних інститутів і отримав як позитивну оцінку, так і деякі зауваження.

Спікер запропонував розглянути законопроект після проведення парламентських слухань на цю тему. Литвин наголосив, що Верховна Рада повинна не допустити розколу країни за мовною ознакою.

Як повідомлялося, 7 вересня голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко і член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували в парламенті законопроект № 1015-3 Про мови в Україні.

У січні голова Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради Борис Тарасюк заявив, що Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Кнут Волленбек негативно оцінив законопроект про мови (№ 1015-3), який передбачає підвищення статусу російської мови в Україні, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ