Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Конфлікт між «Свободою» та Садовим – це ілюзія, – політолог

«Починається виборча кампанія до Верховної Ради, і ми неодноразово ставатимемо свідками подібних скандалів та протистоянь», - про це сьогодні, 27 жовтня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Юрій Шведа з приводу конфлікту між міським головою Львова Андрієм Садовим та «Свободою», яка має більшість у Львівській міській раді (55 депутатів з 90).

«Спочатку це була атака на керівництво ( від «Свободи») Львівської обласної ради, тепер це протистояння міського голови Андрія Садового та «Свободи». Такі речі надиктовані політичною ситуацією в країні – виборами до парламенту», - зазначив політолог.

За його словами, на минулих виборах до місцевих рад в Галичині перемогла «Свобода», яка використовувала досить радикальну риторику і за рахунок безкомпромісних обіцянок здобула одноосібне представництво у Львові.

«Не те щоб «Свобода» нічого не робила, але особливими здобутками з виконання своєї програми похвалити не може. Тому зараз – перед виборами до парламенту – вони намагаються «наздогнати» свої обіцянки», – зазначив Юрій Шведа.

Він також вважає, що залякування один одного – недовіра міському голові та розпуск Львівської міської ради – це зброя, яка може бути таки застосована, адже Львів вже має досвід екс-мера Буняка, коли зусиллями депутатського корпусу його відправили у відставку.

«Слід пам’ятати, що такі питання це не лише політичні, але й правові і повинні бути продиктовані буквою закону», - зазначив політолог.

Він також додав, що вся виборча кампанія ВО «Свобода» в 2010 році - це кампанія боротьби проти Садового.

«Після виборів Садовий та «Свобода» погодилися співпрацювати і говорили фактично про однакові виборчі програми. Співпраця – це добре. Минулий рік, який не відзначився жодними конфліктами і пройшов у абсолютній гармонії депутатського корпусу та міського голови, свідчить про те, що всі протиріччя між ними – це ілюзія. Весь цей конфлікт є більше надуманим ніж справжнім», – вважає Юрій Шведа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ