Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конкурс з обрання двох членів складу РГК при НАБУ: голосування розпочато

23 вересня 2019 року о 9:00 розпочалося відкрите рейтингове Інтернет-голосування з обрання двох членів Ради громадського контролю замість тих, повноваження яких достроково припинені.

Голосування на сайті НАБУ за посиланням https://voting.nabu.gov.ua/voting/ триватиме до 21:00.

До участі у голосуванні допускаються громадяни, які проживають на території України. Одна особа може проголосувати один раз і не більше ніж за двох учасників. 

Список учасників конкурсу з обрання РГК при НАБУ та інформація про них розміщені на сайті Бюро.

Кожному виборцю для голосування відведено 15 хвилин. Для того, щоб зробити вибір, потрібно:

  • перейти на сторінку голосування за посиланням https://voting.nabu.gov.ua/voting/;
  • натиснути кнопку «Розпочати голосування», пройти тест та погодитися з умовами голосування;
  • вказати електронну адресу — на неї буде надіслано код підтвердження, який необхідно вписати у відповідне поле на сторінці голосування. Звертаємо увагу, що при Інтернет-голосуванні за членів РГК НАБУ неодноразово спостерігалися випадки блокування поштовим сервісом yahoo.com листів з кодом підтвердження за підозрою у спам-розсилці. НАБУ зверталося до представників вказаного сервісу, однак політика yahoo.com щодо блокування листів не змінилася. Відтак, для запобігання можливих проблем у голосуванні, радимо скористатися іншими поштовими сервісами;
  • вказати номер мобільного телефону (український GSM-оператор), на який буде надіслано sms-повідомлення з кодом. Цей код необхідно вписати у відповідне поле на сторінці голосування;
  • останній крок — обрати кандидатів, поставивши позначки навпроти їх прізвищ і натиснувши кнопку «Проголосувати».

Якщо з технічних причин ви не встигнете проголосувати, спробу можна повторити 5 хвилин потому.

Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечуватиме Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, а моніторинг процесу голосування — ГО «Електронна демократія».

Порядок конкурсу з обрання членів РГК затверджено Указом Президента України від 15 травня 2015 року №272/2015.

Нагадуємо, 30 травня 2019 року відбулося Інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. Результати голосування оприлюднені на офіційному сайті Бюро відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ. У серпні 2019 року за результатами голосування членів РГК на засіданні двох з п'ятнадцяти членів було виключено зі складу Ради.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження з приводу незадекларованого маєтку відомого співака Михайла Поплавського.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ