Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Юний орел долітався: НАБУ відкрило справу проти Михайла Поплавського

1/3
Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження з приводу незадекларованого маєтку відомого співака Михайла Поплавського.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Верховної Ради Михайлом Поплавським, який через два дні втратить недоторканність. Про це пише "Лівий берег" із посиланням на "Українські новини".

Справу відкрито за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

Протягом розслідування перевіряється інформація про можливе приховування Поплавським житлового будинку площею 1 067 кв. м, фотографії якого він регулярно викладав на своїх сторінках у соціальних мережах.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року журналісти Bihus.info з'ясували, що Поплавський користується автомобілями Mercedes-Benz і будинком площею понад 1000 кв. м, які не вказані в його декларації про доходи.

У декларації Поплавського вказано 76-метрову квартиру на київських Позняках. Але в той самий час на офіційній Instagram-сторінці Поплавського можна побачити безліч фотографій з розкішного заміського будинку з селища Бортничі під Києвом. Площа цього особняка - площею 1067,6 кв. м, там є сауна і власне водоймище.

Площа землі під ним - близько півгектара. Одна із цих земельних ділянок перебуває в оренді у проректора Київського національного університету культури і мистецтв Наталії Гайсинюк. Решту ділянок і сам будинок записано на її 71-річного батька Анатолія Капелюшного. Однак місцеві жителі підтверджують, що фактичним власником цього майна є Поплавський.

Журналісти зафіксували, як вранці із цього будинку виїжджає Mercedes-Benz S500 Long 4Matic вартістю близько $100 тисяч. Його супроводжує ще один Mercedes-Benz GLS 350.

Одним з цих авто постійно користується Поплавський. На ньому він приїжджає в університет у комплементарному фільмі 2016 року. Також фотографіями цієї машини рясніє Instagram-сторінка депутата. У декларації її немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ